Klasická rokenrolová nahrávka Rock Around the Clock vznikla přesně před 60 lety

Přesně před 60 lety vznikla ve Spojených státech nahrávka jedné z nejznámějších skladeb 50. let - Rock Around the Clock. Zpěvák Bill Hailey se skupinou Comets ji nahráli 12. dubna 1954. Na světě se prodalo asi 40 milionů desek s touto písní.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrická kytara

Elektrická kytara | Foto: stock exchange

Nahrávka Rock Around The Clock vyšla původně jako strana B singlu Thirteen Women And Only One Man In Town, který pojednával o výbuchu jaderné bomby, který přežilo jen 13 žen a jeden muž.

Možná by zapadla, nebýt desetiletého Petera Forda z Los Angeles, který si ji hrál stále dokola. Jeho otec Glenn Ford hrál ve filmu Džungle před tabulí, který se právě natáčel. Herec upozornil na píseň režiséra.

A právě snímek o mladých delikventech píseň proslavil. Podle britského listu Telegraph později zazněla ve 14 dalších filmech. Bill Hailey ji hrál až do své smrti v roce 1981.

Helena Berková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme