Kladno prohrálo v Olomouci a sestupuje z hokejové extraligy

Hokejisté Kladna prohráli v 9. kole baráže o extraligu na ledě Olomouce 3:5 a již nemají šanci udržet se mezi elitou. Domácí se naopak přiblížili postupu do nejvyšší soutěže. Rytířům se přitom vydařil vstup do zápasu, v 5. minutě vedli 3:0. Hanáci ale pěti góly vývoj duelu otočili. Ve druhém utkání Chomutov porazil Boleslav 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Kladna v baráži trápí slabá produktivita. Na fotografii je zády k brance Olomouce Petr Tenkrát

Hokejisté Kladna v baráži trápí slabá produktivita. Na fotografii je zády k brance Olomouce Petr Tenkrát | Zdroj: ČTK

Kladno se dostalo do vedení už po 55 vteřinách zásluhou Kuchlera. Za půl minuty zvýšil Machač, který vyhnal Vošvrdu z domácí branky.

Olomouci nepomohla ani změna v brankovišti, Halász inkasoval v 5. minutě při přesilové hře z hole Miroslava Hořavy. Špatný vstup ale domácí nepoložil, naopak se nadechli k velkému obratu.

Ještě v první třetině snížili Pekr se Selingrem, ve druhé dvacetiminutovce srovnal Herman a parádní obrat Hanáci dokonali ve třetí třetině. Svůj tým přiblížili extralize a Kladno naopak poslali do první ligy svými góly Rác s Knotkem.

Oslavy Boleslavi se odkládají

Na chomutovském ledě padaly góly až ve druhé polovině zápasu. Domácí Piráti šli do vedení díky dvěma gólům Jaroslava Svobody a Krsteva během dvou minut.

Boleslav sice ve 35. minutě snížila zásluhou Vrbaty, ale domácí jednogólový náskok kontrolovali a osm minut před koncem se dočkali uklidňujícího třetího gólu. Kapitán Bartečko překonal brankáře Valenta až na druhý pokus.

Středočeši si tak na potvrzení postupu mezi elitu si musí ještě počkat, Chomutov ztrácí ze třetí příčky na svého soka i na Olomouc pět bodů.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Olomouc - Rytíři Kladno 5:3 (2:3, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Pekr (Herman, Rác), 19. Selingr, 36. Herman (Rác), 45. Rác (Pekr), 52. Knotek (Jaroměřský) - 1. Kuchler (Dragoun, Zagrapan), 2. Machač (David Růžička, T. Kaberle), 5. M. Hořava (Tenkrát, Patera). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Jaroslav Svoboda (Havel), 33. Krstev (Bartečko), 52. Bartečko (Bomersback, J. Stehlík) - 35. Vrbata (L. Pabiška, Mikulík). Rozhodčí: Šindler, Polák - Barvíř, Komárek. Vyloučení: 5:6, navíc Kubinčák a Hřebejk (oba Chomutov) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3114.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme