Hokejová osmnáctka je na MS blízko medaili, o finále si zahraje proti Kanadě

Hokejová reprezentace do 18 let má na světovém šampionátu blízko k medaili. Svěřenci Jakuba Petra ve čtvrtfinále finského šampionátu vyřadili Rusko a o postup do finále si zahrají v sobotním duelu proti Kanadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace v úvodním utkání v havlíčkobrodské Kotlině porazila Norsko 6:2

Hokejová reprezentace v úvodním utkání v havlíčkobrodské Kotlině porazila Norsko 6:2 | Zdroj: ČTK

Na podobný úspěch český mládežnický hokej čekal už dlouho. Juniorské výběry v posledních letech maximálně dosáhly na čtvrtfinále. Osmnáctka může čekání na medaili ukončit po dlouhých osmi letech. Tehdy brala bronz.

„Už před turnajem jsem věděl, že máme silný tým, který vytvoří silnou partou. Docela jsme to očekával,“ hodnotil dosavadní cestu šampionátem nejlepší střelec českého týmu Jakub Vrána.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z českého tábora před semifinále MS sbíral Pavel Petr

Ve své kariéře odehrál už několik šampionátů nejrůznějších věkových kategoriích. Finský turnaj ho zastihl v nejlepší formě.

„Na předchozích mistrovstvích, na kterých jsem hrál, jsme vždy vypadli ve čtvrtfinále. Letos jsme se poprvé dostali do semifinále, euforie ale už skončila a připravujeme se jen na další zápas,“ dodal Vrána, který společně s Davidem Pastrňákem patří k největším tahounům současné osmnáctky.

Trenér Jakub Petr ale odmítá, že by finský úspěch byl dílem jednotlivců. „Zakládáme si na týmové práci. Nicméně každý, kdo se hokeji věnuje nebo ho sleduje, tak ví, že v každém ročníku jsou individuality,“ podotkl Petr.

Program pro práci s mladými hokejisty má první výsledek, 'osmnáctka' je v semifinále MS

Číst článek

První velkou akcí pro tým byl v minulém roce Memoriál Ivana Hlinky. Už tam mladí hokejisté naznačili, že mohou pomýšlet vysoko.

„Cítili jsme, že tým potenciál má. Na memoriálu jsme se poprvé sešli v nejsilnější sestavě, během sezony nám někteří hráči chyběli, nakonec jsme zařadili i hráče nerozené v roce 1997. Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsme na mistrovství nejeli s podobnými ambicemi,“ dodal Petr.

Po skalpu Ruska si sami hráči věří i na Kanadu. Sebevědomí mají na rozdávání. Medaile jen skutečně blízko. „Kanaďané hrají tvrdší hokej, my jsme zase dobří bruslaři. Tím bychom je přehrát mohli,“ myslí si Vrána.

Sobotní semifinále začíná v 18 hodin.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme