Volejbalistky Prostějova vyhrály v prvním finále nad Olympem 3:1

Prostějovské volejbalistky udělaly první krok k zisku šestého titulu za sebou. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady v úvodním finále extraligy porazily Olymp Praha 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 3. kola skupiny D volejbalové Ligy mistryň VK Agel Prostějov - Schweriner SC (Německo) 26. listopadu v Prostějově. Hráčky Prostějova (zleva) Katie Carterová, Sonja Borovinšeková a Pavla Vincourová.

Utkání 3. kola skupiny D volejbalové Ligy mistryň VK Agel Prostějov - Schweriner SC (Německo) 26. listopadu v Prostějově. Hráčky Prostějova (zleva) Katie Carterová, Sonja Borovinšeková a Pavla Vincourová. | Zdroj: ČTK

Domácí hráčky sice ztratily úvodní sadu, pak ale dokázaly zápas otočit.

„Byl to velmi těžký zápas, věděli jsme, že Olymp do toho půjde s plnou parou, ale myslím, že umí hrát ještě lépe. Soustředili jsme se na naší hru, a i přesto, že jsme měli výkyvy, tak jsme podali dobrý výkon,“ říkala po utkání prostějovská Andrea Kossányová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z obou táborů po prvním finálovém zápase sbíral Tomáš Minarčík

Trenér Olympu Stanislav Mitáč nebyl spokojený především s výkonem svého družstva ve druhém a třetím setu.

„Dělali jsme strašně moc chyb při útoku, tohle utkání se nám nevydařilo. Ve čtvrtém setu jsme zabojovali, neměli jsme co ztratit a mohli jsme si vybojovat krácenou pátou sadu. Drželi jsme se ale jen do stavu 21:21,“ nechal se slyšet lodivod Olympu.

Rezervy ve hře svých svěřenkyň našel také prostějovský kouč Miroslav Čada: „Byla na nás vidět nervozita, zvlášť v závěru prvního setu, kdy jsme nevyužili ani vedení o čtyři body. Naštěstí jsme dobře podávali, měli jsme po celé utkání lepší přihrávku, ale rozhodl především útok. Soupeřky v něm udělaly hodně chyb, neměly hráčku, která by kritické chvíle ustála.“

Značnou nervozitu při utkání přiznala také nejlepší hráčka prostějovského celku Andrea Kossányová. „Šlo o první finálový zápas, navíc v domácím prostředí, takže na nás byl velký tlak. V neděli to bude ještě těžší, soupeřky se budou snažit ještě víc,“ varuje Kossányová.

Druhé finále začne v prostějovské hale v neděli v 17 hodin.

Finále play off volejbalové extraligy žen - 1. zápas:
Prostějov - Olymp Praha 3:1 (-24, 18, 11, 22)
Rozhodčí: Hudík, Renčín. Čas: 95 min. Diváci: 500.

Tomáš Minarčík, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme