Zemřel bývalý trenér fotbalové Barcelony. Tito Vilanova podlehl rakovině

Ve věku 45 let zemřel Francesc "Tito" Vilanova. Bývalý kouč fotbalové Barcelony měl rakovinu příušní žlázy a následkům vážné nemocí podlehl. Katalánský velkoklub o tom informoval na oficiálních internetových stránkách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Tito Vilanova zemřel

Fotbalový trenér Tito Vilanova zemřel | Zdroj: Reuters

Vilanovův stav se v posledních dnech zhoršil a minulý pátek musel být převezen kvůli žaludečním potížím do barcelonské nemocnice. V té se podrobil už několikáté operaci.

Ani tento zákrok už ale život pětačtyřicetiletému fotbalovému odborníkovi nezachránil. Barcelona na jeho počest zpřístupnila na Nou Campu pro fanoušky hlavní tribunu, kde mohou příznivci úctít Vilanovovu památku.

V katalánském velkoklubu působil jako asistent kouče, po odchodu Pepa Guardioly se posunul do pozice hlavního trenéra a získal s týmem španělský mistrovský titul. Mimo to byl například také u dvou triumfů v Lize mistrů.

Nemoc se u bývalého kouče Barcelony objevila před třemi lety, podrobil se několika operacím a na čas musel přerušit trenérskou práci. Další atak vážné choroby přišel loni v létě a Vilanova musel s koučováním definitivně skončit.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme