Stříbrná medaile osmnáctky je jen začátek cesty, věří předseda svazu Král

Medaile ze světového šampionátu do osmnácti let byl pro české hokejisty dlouho nedosažitelným snem, ve Finsku se to ale povedlo. Po návratu stříbrných medailistů z Finska do Prahy přišel úspěšnou výpravu přivítat i šéf hokejového svazu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšná hokejová reprezentace do 18 let po návratu do Prahy

Úspěšná hokejová reprezentace do 18 let po návratu do Prahy | Zdroj: ČTK

„Mám obrovskou radost. Je to povzbuzení pro všechny, co se zabývají mládežnickým hokejem. Pro ty, kteří přišli v době, kdy to bylo na dně,“ ocenil úspěch předseda hokejového svazu Tomáš Král.

Před několika lety péče o výchovu začínajících hráčů silně pokulhávala. Vedení hokejového svazu proto před pár lety rezolutně pootočilo kormidlem a zdá se, že se dostavují první úspěchy. „Je to výborné. Jsme nadšení, ale je to pouze začátek cesty,“ uvědomuje si Král.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úspěšné mladé hokejisty přivítal také reportér ČRo Aleš Procházka

Na šampionátu ve Finsku byli čeští mladíci nejúspěšnějším evropským týmem, v semifinále si dokázali poradit s Kanadou a chvilkové zklamání zažili vlastně jen jednou, po finálovém duelu s Američany.

„Když se prohraje, tak vidíte, jak soupeři slaví zlato. Potom si uvědomíte, že jste druzí a že to vůbec není špatné. Plán byl přivézt medaili a jsem rád, že nám to vyšlo,“ mohl se usmívat Jakub Vrána, který se stal s osmi góly nejlepším střelcem šampionátu.

Ale pod stříbrným úspěchem jsou podepsáni i jeho spoluhráči. „Je důležité, že celá parta táhla za jeden provaz. Nebylo to jen na papíře a vše nakonec klaplo,“ pochvaloval si trenér české hokejové osmnáctky Jakub Petr.

„Jsou tam povahově výborní kluci. Mohou na sebe být pyšní a opravdu si to užít. Na druhou stranu to ale obrovsky zavazuje. Trošku si odpočineme a pak na to vletíme jak na klubové úrovni, tak na té reprezentační,“ dodává trenér Petr.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme