Hokejisté pražského Lva porazili Magnitogorsk, o vítězi KHL rozhodne 7. duel

O držiteli Gagarinova poháru v Kontinentální hokejové lize se rozhodne v v 7. finálovém zápase. Pražský Lev totiž porazil na domácím ledě Magnitogorsk 5:4 v prodloužení. Jediný český tým v KHL přitom byl necelé 3 minuty od konce v soutěži, ale v 58. minutě vyrovnal Mäenpää a ve 4. minutě prodloužení rozhodl Oystrick.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů pražského Lva

Radost hokejistů pražského Lva | Zdroj: ČTK

Do první velké šance zápasu se v 6. minutě dostal tým Metallurgu. Těrěščenko našel před bránou Parého, ale jeho střela se za záda Vehanena nedostala. V 10. minutě už se ale hosté radovali. Zaripov přihrál z obranného Mozjakinovi a ten střelou mezi betony domácího gólmana poslal Magnitogorsk do vedení.

Aktivní Mozjakin se za necelé 3 minuty opět dostal do šance, ale finský brankář udržel šance pražského Lva. A domácí tým naopak ve 14. minutě srovnal na 1:1. Při vyloučení Mozjakina přihrál Ševc Azevedovi a ten střelou od modré čáry překonal brankáře Metallurgu Košečkina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Asistent trenéra Lva Václav Sýkora po vydřeném vítězství v šestém finále KHL

Ve 20. minutě pak využili domácí hokejisté i druhou přesilovku. Na trestné lavici seděl Jan Kovář, Ondřej Němec přihrál ještě na pravé křídlo volnému Martinu Ševcovi a ten prostřelil Košečkina podruhé.

Lev vyrovnal v 58. minutě

Na začátku druhé třetiny se hostům podařilo vyrovnat. Osala objel Vehanenovu bránu přihrál Junkovovi a ten dal gól. V 25. minutě se pak prosadil Lee střelou, při které neměl Vehenen čisté svědomí a Magnitogorsk vedl 3:2.

Přestřelka ale pokračovala, ve 28. minutě se prosadil O'Byrne po přihrávce Michala Birnera a na tabuli svítil stav 3:3. Do konce druhé části ale hosté opět dokázali dostat do vedení. Mozjakin pronikl po pravém křídle přihrál Parému a ten ránou z prostoru mezi kruhy překonal Vehanena.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle kapitána Lva Jiřího Novotného stálo utkání oba týmy hodně sil

Ve třetí třetině už fanoušci v O2 areně tolik šancí neviděli, zato si ale mohli zakřičet u branky v 58. minutě. K odraženému puku se dostal Mäenpää a střelou zápěstím poslal zápas do prodloužení. V něm se v 64. minutě dostal do velké šance domácí Zackrisson, ale Košečkin hokejkou sebral puk z brankové čáry. Hned po něm ale z velkého úhlu vystřelil Oystrick a rozhodl o vítězství pražského Lva 5:4 v prodloužení.

"Nejenom my, ale i oni toho měli už plné zuby. Konečně se to štěstí přiklonilo na naši stranu, ale pořád nění vyhráno. Nás čeká poslední krok a to ten nejdůležitější a také nejtěžší," konstatoval po šestém duelu kapitán Lva Jiří Novotný. O vítězi KHL se rozhodne ve středu na ledě Magnitogorsku.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 6. zápas:

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 5:4 v prodl. (2:1, 1:3, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Azevedo (Ševc, Němec), 20. Ševc (Němec, Azevedo), 28. O'Byrne (Birner, Řepík), 58. Mäenpää, 64. Oystrick (Zackrisson) - 10. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář), 23. Juňkov (Osala, Těreščenko), 25. Lee, 39. Paré (Mozjakin)
Rozhodčí: Bulanov, Rönn - Birin, Dědula
Vyloučení: 2:2, využití: 1:0
Diváci: 16 894
Stav série: 3:3
Sestavy:
Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Jaakola, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen
Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Kosov, Kazionov, Potěchin - Paré, Juňkov, Osala - Timkin, Brent, Platonov - Malinovskij. Trenér: Mike Keenan

Pavel Petr, Michal Jurman, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme