Florbalistky Vítkovic překvapilo, že se Herbadent v superfinále trápil v koncovce

Čtrnáct let čekaly florbalistky Vítkovic na historicky druhý titul v nejvyšší soutěži. Dočkaly se v pražské O2 Aréně, kde v superfinále zdolaly Herbadent 5:0. Ostravanky tím ukončili sedmiletou nadvládu pražského celku v extralize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalistky Vítkovic se radují ze zisku mistrovského titulu

Florbalistky Vítkovic se radují ze zisku mistrovského titulu | Zdroj: ČTK

„Oba týmy měly šance, jenže nám to tam padalo, Herbadentu ne,“ hodnotila zápas jedna z jeho hlavních hrdinek - vítkovická brankářka Lenka Kubíčková.

Nejhorší chvíle superfinále jí prý nepřipravily soupeřky. Zadělala si na ně ona sama.

„Měla jsem tam dva krizové výhozy, ale Herbadent neproměnil šance, které obvykle dává. Docela mě to překvapilo. Hodně toho pochytaly také hráčky přede mnou, pomohla nám i absence dvou klíčových hráček Herbadentu,“ přiznala Kubíčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z obou táborů sbíral Pavel Petr

Superfinále sledovalo přes šest tisíc fanoušků. Důležité proto bylo rychle se přizpůsobit podmínkám, na které hráčky během sezóny nejsou z extraligových zápasů zvyklé.

„Hodně nám pomohla loňská zkušenost, kdy jsme byli nováčky. Letos jsme se soustředili více na sebe, než na to, co se děje kolem. To nám pomohlo,“ říká Kubíčková.

Její spoluhráčka Anna Niemcová přiznala, že triumf, který vítkovické florbalistky vybojovaly po dlouhých čtrnácti letech, bude mít dohru už při zpáteční cestě. „Myslím, že cesta domů Pendolinem bude veselá,“ nastínila Niemcová.

Florbalistky Vítkovic ukončily sedmiletou nadvládu Herbadentu v extralize

Číst článek

Naopak hráčky pražského Herbadentu měly po zápase o čem přemýšlet. Na osmý titul v řadě nedosáhly. Výsledek 0:5 se mohl zdát z pohledu obhájkyň trofeje až příliš krutý.

„Nula ve skóre je hrozivá. Celé play off se nám střelecky dařilo, teď jsme se nedokázali prosadit ani jednou a nemyslím si, že by brankářka Vítkovic předváděla nějaké zázračné zákroky. Vůbec jsme se nedokázali prosadit ke střelbě,“ připustila kapitánka pražského celku Kristýna Jílková.

Kapitánka Herbadentu Kristýna Jílková (v černém) věří, že příští sezonu bude se svými spoluhráčkami zase slavit | Foto: ČTK

Jenže během zápasu si poražený finalista vypracoval jen minimum příležitostí. I to sehrálo důležitou roli.

„Jsme zvyklí, že si vypracujeme spoustu šancí, pak nám stačí proměnit jednu za čtyř vyložených šancí. Tentokrát jsme se dostali maximálně do dvou, tří šancí, které jsme neproměnili. Potřebujeme jich víc,“ přiznala Jílková.

Zřejmě chyběly i zkušenosti tradičních opor, které Herbadent už k dispozici nemá.

„Kdyby tam byla Domča (Štéglová) nebo Denisa (Billá), tak by možná dokázaly přenést na tým potřebný klid. Pro nové holky jsou to ale zase nové zkušenosti. Věřím, že jde o roční pauzu a příští rok jim to oplatíme,“ slibuje odvetu svým letošním přemožitelkám Jílková.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme