Strážníci konečně slouží i v Hořovicích. S téměř čtyřměsíčním zpožděním

V Hořovicích nově hlídkují čtyři strážníci. Podle původních předpokladů měli vyrazit do ulic už na začátku roku 2014. Sehnat zájemce o práci i jejich vybavení ale bylo složitější, než radnice čekala. Sedmitisícové město teď plánuje další nábory strážníků tak, aby mohli sloužit i v noci a také vypomáhat v sousedních obcích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strážnice městské policie při udílení pokuty

Strážnice městské policie při udílení pokuty | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Městská policie Hořovice má včetně velitelky Aleny Beierové už pět členů. Potřeba by prý ale bylo devět strážníků.

„Hořovice jsem rozdělila do čtyř okrsků. Každý strážník dostane přidělený jeden okrsek, kde bude plnit své úkoly. Bude zabezpečovat kontakt se subjekty, státními orgány a orgány obce,“ přibližuje Beierová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťoval redaktor Petr Kološ

Městskou policii schválili zastupitelé Hořovic v září 2013, po vleklé diskuzi a analýzách bezpečnostní situace. Roční náklady na pět strážníků se podle schváleného návrhu mají pohybovat kolem čtyř milionů korun ročně.

Lidé snahy radnice vesměs vítají. Do budoucna by měl strážníkům pomoci i kamerový systém, který podle hrubých odhadů vyjde na milion korun.

Zatím se ovšem strážníci mohou po Hořovicích pohybovat jen pěšky, služební auto se pro ně teprve vyrábí.


Zvětšit mapu

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme