Čeští hokejisté v přípravě na MS poprvé prohráli, ve Švýcarsku 1:3

Čeští hokejisté poprvé v přípravě na mistrovství světa nevyhráli. V zápase Euro Hockey Challenge podlehli v Neuchatelu domácímu Švýcarsku 1:3. Další zápas proti stejnému soupeři odehraje národní tým v neděl v Basileji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička mohl mít z výsledku radost

Vladimír Růžička mohl mít z výsledku radost | Zdroj: ČTK

Český tým nastoupil do utkání aktivně, domácí gólman Genoni ale nemusel řešit žádnou vážnější situaci.

V 6. minutě pak putoval na trestnou lavici za hákování Mozík a Švýcaři přesilovku rychle využili. Po závaru v předbrankovém prostoru Saláka překonal Brunner.

Domácí mužstvo gól povzbudil a nadále se tlačilo před českého gólmana. V 10. minutě ale mohlo být vyrovnáno. Situaci 2 na 1 ovšem nedokázal zakončit Zohorna, kterému puk přeskočil hůl. Do přestávky potom kralovali oba brankáři.

Švýcarsku se povedl nástup do druhé třetiny a dočkalo se dalšího gólu. Josi ve 24. minutě povedenou ránou propálil podruhé Saláka. A domácí byli nebezpečnější i v dalším průběhu prostřední dvacetiminutovky, skóre se ovšem nezměnilo.

Do závěrečné třetiny nastoupili naopak daleko lépe čeští hokejisté a hnali se za snížením. Jenže ze skoro desetiminutového tlaku nic nevytěžili. Navíc v 56. minutě opět inkasovali, když se prosadil po kombinační akci Pestoni.

Až po této brance se podařilo hostům překonat gólmana Genoniho, se kterým si pohrál Vondrka. Víc už ovšem český tým nestihl a podlehl v Neuchatelu Švýcarsku 1:3. Prohrál tak poprvé po návratu trenéra Vladimíra Růžičky k reprezentaci.

Euro Hockey Challenge (Neuchatel):

Švýcarsko - ČR 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Brunner (Hollenstein), 24. Josi (Romy, Hollenstein), 56. Pestoni (Romy) - 58. Vondrka (Radil). Rozhodčí: Rochette, Massy - Fluri, Gilles (všichni Švýc.). Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).

Sestavy:
Švýcarsko: Genoni - Schlumpf, Josi, Vauclair, Kukan, Grossmann, Ramholt, Huguenin, Kamerzin - Brunner, Romy, Hollenstein - Pestoni, Ambühl, Rüfenacht - Simek, Monnet, Plüss - Neuenschwander, Froidevaux, Scherwey. Trenér: Sean Simpson.
Česko: Salák - Kudělka, Linhart, Mozík, Jordán, Vitásek, Krejčík, L. Kovář, Jank - Martin Růžička, T. Zohorna, Buchtele - Radil, Kousal, Vondrka - Kašpar, T. Nosek, Smoleňák - Petružálek, Filippi, Zaťovič. Trenér: Vladimír Růžička.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme