Brankář Čech má vykloubené rameno, sezona pro něj nejspíš skončila

Petr Čech si v semifinále fotbalové Ligy mistrů vykloubil rameno. Brankář Chelsea na něj dopadl po souboji s Raúlem Garcíou z Atlétika Madrid a už v 15. minutě tak musel střídat. Podle trenéra londýnského klubu Josého Mourinha si český reprezentant v sezoně už nezachytá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech opouští po střetu s Raulem Garciou trávník madridského stadionu

Petr Čech opouští po střetu s Raulem Garciou trávník madridského stadionu | Zdroj: Reuters

Jednatřicetiletý gólman nejprve vytáhl roh Atlétika nad břevno, vzápětí se ale dostal do kontaktu s Garcíou a ihned si začal signalizovat střídání. Vyšetření na madridské klinice následně ukázalo, že si vykloubil rameno

"Čech už si v téhle sezoně nezachytá. Budeme to mít bez něj těžké, ale doufám, že s námi bude mít co slavit," řekl Mourinho po bezbrankové remíze v rozhovoru pro televizní stanici Sky Sport Italia.

Portugalský kouč místo Čecha poslal do branky Marka Schwarzera. V 41 letech a 198 dnech se australský gólman stal nejstarším fotbalistou, který kdy nastoupil k zápasu ve vyřazovací části Ligy mistrů.

Vykloubené rameno plzeňského rodáka má vliv i na přípravu české reprezentace. Vedle odvety s Atlétikem a posledních tří kol Premier League totiž Čech zřejmě přijde i o 2 přípravné duely s Rakouskem, které mají svěřenci trenéra Vrby na programu v květnu a červnu.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme