Petře Kvitové první zápas na antuce nevyšel, ve Stuttgartu vypadla

Po zisku dvou bodů ve fedcupovém semifinále se české tenistce Petře Kvitové nepovedl první zápas po přechodu na antuku. S turnajem ve Stuttgartu se loučí hned po prvním zápase.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v duelu 3. kola French Open na kurtu číslo 7.

Petra Kvitová v duelu 3. kola French Open na kurtu číslo 7. | Zdroj: ČTK

Čtyřiadvacetiletá Češka vstupovala do turnaje jako třetí nasazená hráčka a v prvním kole měla volný los, v osmifinále ale narazila Rusku Alisu Klejbanovovou, která ji porazila 6:2 a 7:6. Šlo o první výhru ruské hráčky ze tří vzájemných zápasů.

Petra Kvitová přišla o podání hned v první hře zápasu. V páté hře pak udělala Češka dvě dvojchyby a pustila Klejbanovovou do rozhodujícího náskoku.

Brejk se Rusce povedl i ve druhé sadě, šestá hráčka světa ale dobře zareagovala, ztracené podání si vzala zpět a sama šla do vedení 5:3. Výhodu ale ztratila a set dospěl až k tie-breaku, ve kterém vládla Ruska. Rychle se dostala do vedení čtyřbodového vedení a dovedla zápas do vítězného konce.

Kvůli vypadnutí neobhájí Petra Kvitová body za loňskou účast ve čtvrtfinále turnaje.

Výsledky tenisového turnaje žen v Stuttgartu:

Dvouhra - 2. kolo:Klejbanovová (Rus.) - Kvitová (3-ČR) 6:2, 7:6 (7:3).Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (5-Srb.) - Barthelová (Něm.) 2:6, 7:6 (10:8), 6:3, Ivanovičová (9-Srb.) - Lisická (Něm.) 6:1, 6:3, Görgesová (Něm.) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 7:5, Pennettaová (It.) - Petkovicová (Něm.) 7:5, 3:6, 6:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme