Bouře omezila provoz na hlavních tratích do Pardubic i do Děčína

Přes východní část Středočeského kraje se odpoledne přehnala silná bouřka doprovázená větrem a místy i kroupami. Počasí zkomplikovalo provoz na železnici, například na hlavních tratích z Prahy do Pardubic a z Prahy do Děčína, kudy jezdí desítky rychlíků včetně mezinárodních.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bouřky zkomplikovaly provoz na železnici

Bouřky zkomplikovaly provoz na železnici | Zdroj: ČTK

Bouřky na několika místech vyřadily z provozu zabezpečovací zařízení. Vlaky kvůli tomu nabraly i více než hodinová zpoždění. Některé se teď pomalu rozjíždějí, jiné musí jet odklonem.

O půl třetí se téměř zastavil provoz mezi Zábořím nad Labem a Přeloučí na trati z Kolína do České Třebové. Od půl páté jezdí v úseku Úvaly – Poříčany místo vlaků náhradní autobusy.

Provoz je omezen i v koridoru mezi hlavním městem a Děčínem, konkrétně v úseku Hrobce – Roudnice nad Labem – Hněvice. Velké komplikace jsou také ve stanici Český Brod.

Hasiči vyjížděli často

Rozmary počasí zaměstnaly především hasiče na Kolínsku. Ti během hodiny vyjížděli celkem pětkrát. Pomáhali například v Přistoupimi, kde se ucpal kanál, a voda pak ohrožovala několik rodinných domů.

Ve Velimi zase byla zaplavena truhlářská dílna, dovnitř nateklo více než půl metru vody. Hasiči vyjeli odčerpávat také do Nové Vsi a na kolínské Legerovo náměstí.

ČTK, Michal Trnka, Eliška Malínská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme