Chomutovští hokejisté bojovali i o třetí místo v baráži, čekají je pohovory

Závěrečný barážový duel Mladé Boleslavi s Chomutovem přilákal do hlediště čtyři tisícovky fanoušků. Ti chtěli především slavit postup Mladé Boleslavi mezi elitu. Chomutovští hráči byli proti. Nastoupili v téměř kompletním složení, vyhráli 6:1 a upevnili si třetí příčku v tabulce baráže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový kouč chomutovský Pirátů Jaroslav Beck předává pokyny svým svěřencům.

Nový kouč chomutovský Pirátů Jaroslav Beck předává pokyny svým svěřencům. | Zdroj: ČTK

„Hráli jsme o třetí místo. Jsme profesionálové a chtěli jsme zvítězit, i když se vlastně o nic nehrálo,“ konstatoval po utkání autor jedné z branek vítězného celku Nikola Gajovský.

Symbolické bylo, že před dvěma lety se právě z mladoboleslavského ledu Piráti odrazili do extraligy, na stejném zimním stadionu se s ní také loučili.

Přehrát

00:00 / 00:00

S chomutovským útočníkem Nikolou Gajovským mluvil reportér ČRO Pavel Petr

„Neberu to tak, že se to stalo zrovna tady, je čistá náhoda,“ nehledal souvislosti hokejista, který v baráži startoval už posedmé. Poprvé z ní odcházel jako poražený. Stejně jako dne už bývalé extraligové celky Kladna a Chomutova.

„Jsou to kvalitní extraligové týmy,“ vyzdvihl úroveň postupujících mužstev Mladé Boleslavi a Olomouce Gajovský, „troufám si říct, že baráž nehrály dva týmy z 1. ligy a dva z extraligy, ale čtyři extraligové týmy.“

Mladoboleslavští hokejisté se s baráží rozloučili porážkou, radost z oslav ale neutrpěla

Číst článek

Proto snad ani nepřekvapila skutečnost, že prvoligové celky měly v konečném účtování navrch a dosavadní extraligové týmy zklamaly. „Více mě překvapilo Kladno, protože my jsme se trápili celou sezonu,“ přiznal sedmadvacetiletý útočník Chomutova.

O své a také chomutovské budoucnosti ovšem tak úplně jasno nemá. „U mě vedení uplatnilo opci, takže mám smlouvu ještě na rok, ale sám nevím, jak to bude. Máme mít osobní pohovory a sám jsem zvědavý,“ nechce předbíhat Nikola Gajovský.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme