Z AHL do hokejové reprezentace. Michal Jordán cítí šanci se prosadit

Před světovým šampionátem obléklo reprezentační dres hodně nováčků. Jedním z nich bude také obránce z AHL Michal Jordán, který se představí dnes v přípravném zápasu ve Švýcarsku. V mládežnických výběrech toho třiadvacetiletý hokejista odehrál hodně a teď ho čeká premiéra mezi dospělými.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do konečného výběru reprezentace se chce prosadit i Michal Jordán

Do konečného výběru reprezentace se chce prosadit i Michal Jordán | Zdroj: ČTK

„Určitě to bude hodně jiné. Kluziště je větší a nehrál jsem na něm 6 let. Doufám, že se rychle přizpůsobím a bude to dobré,“ říká Michal Jordán, který nedostal prostor ukázat se v této sezoně NHL v hlavním týmu Caroliny, a tak hrál nižší soutěž AHL.

Zároveň doufá, že by mu případná účast na světovém šampionátu mohla pomoci do dalších sezon v zámoří. „Když se dostanete na mistrovství, je to něco velkého. Je tam víc týmů z Evropy i z NHL, které to sledují. Chtěl bych se tam dostat. Co bude potom bych nechal na agentovi,“ očekává obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michalem Jordánem mluvil před zápasem ve Švýcarsku František Kuna

O kvalitě soutěže, kterou hraje, nepochybuje. „AHL je dobrá liga. Je tam hodně hráčů, kteří NHL hráli nebo byli draftovaní. I v dalších týmech jsou kluci, kteří na mistrovství z AHL jezdí. Nemyslím si, že je tam velký rozdíl,“ tvrdí člen reprezentačního výběru.

Svou kvalitu může Michal Jordán potvrdit už dnes, kdy se představí v národním dresu v rámci přípravného turnaje Euro Hockey Challenge ve Švýcarsku.

Po návratu ze zámoří ale nebyl skoro týden na ledě. „Měl jsem toho plné zuby, ale bylo dobré, že jsem mohl být na ledě a s klukama v kabině. Doufám, že se to bude zlepšovat,“ svěřil se Jordán po svém prvním tréninku za reprezentační áčko.

Ondřej Palát, Radko Gudas i Andrej Šustr se omluvili z hokejového MS

Číst článek

Od Vladimíra Růžičky hned dostal dost taktických pokynů. „Měl jsem z toho hlavu jak balón. Byly to nové informace a narychlo. Ale určitě se o tom budeme bavit a pomůže mi to na ledě,“ očekává třiadvacetiletý hokejista.

Michal Jordán nastoupí ke svému prvnímu zápasu v národním týmu dospělých ve před osmou hodinou večer. Odveta je na programu v neděli. Potom zamíří reprezentace na Švédské hry a 9. května začíná světový šampionát v běloruském Minsku.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme