Hokejista Milan Gulaš prožil úspěšnou sezonu, teď bojuje o nominaci na MS

Milan Gulaš působí ve švédské nejvyšší soutěži, konkrétně ve Färjestadu. Letos si zahrál finále, ale titul neslavil. Na severu Evropy je hodně spokojený a sezonu mu nezkazil ani nepovedený start do sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová reprezentace se připravuje na Švédské hokejové hry. Nastoupí i Milan Gulaš

Hokejová reprezentace se připravuje na Švédské hokejové hry. Nastoupí i Milan Gulaš | Zdroj: ČTK

„Začínal jsem v Magnitogorsku. Začátkem konce bylo, že jsem si zlomil nohu a pak bylo těžké do toho naskočit. Hrál jsem málo a šance nepřišla, tak jsem se domluvil s vedením, že to ukončíme,“ vzpomíná útočník Milan Gulaš.

„Takovou situaci jsem zažil poprvé a chtěl jsem si spravit chuť. Byl jsem nalomený, že se vrátím do Plzně, ale zvolil jsem cestu do Švédska a nelituji. Zahráli jsme si finále European Trophy a švédské ligy, takže sezona dopadla dobře,“ hodnotí uplynulé měsíce osmadvacetiletý útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Milanem Gulašem mluvil ve Švédsku Štěpán Pokorný

Za sebou má přes dvacet zápasů v národním dresu, ale ani jednou se nepodíval na velký turnaj. Teď je tu další výzva - mistrovství světa v Minsku.

Útočník ale zatím kouká jen do té nejbližší budoucnosti. „Soustředím se na turnaj ve Švédsku, na který se moc těším, nějaké lidi tam znám. Budu se snažit hrát svou hru a buď to vyjde, nebo ne. Chci si hokej užít, protože reprezentace je za odměnu,“ uvědomuje si Gulaš.

Zítra nastoupí ke svému 24. zápasu v reprezentaci. V ní ale ještě neskóroval. „Dát gól by bylo nejlepší. Doufám, že na ledě bude Magnus Nygren. Musíme si na něj dávat pozor. Jeho střela je, jako když kopne kůň,“ varuje reprezentant před svým spoluhráčem.

Zápas Švédských hokejových her s domácím týmem začíná ve čtvrtek ve 4 hodiny odpoledne.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme