Finále Ligy mistrů bude madridskou záležitostí. Atlético porazilo Chelsea

Druhým finalistou fotbalové Ligy mistrů je Atlético Madrid. Hráči španělského týmu porazili v semifinálové odvetě Chelsea a ve finále se utkají s městskými rivaly z Realu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Atlética Madrid se radují z gólu, který jim zajistil postup do finále Ligy mistrů

Hráči Atlética Madrid se radují z gólu, který jim zajistil postup do finále Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

V prvním zápas gól nepadl, ale v Londýně se diváci branky dočkali už ve 36. minutě. S pomocí teče jednoho z bránících hráčů otevřel skóre Fernando Torres. Španělský útočník Chelsea svou branku ale příliš neslavil.

Vyrovnání přišlo těsně před koncem prvního poločasu. Velký tlak Atlética zakončil Adrián pohotovou střelou z malého vápna. Poločasový výsledek tak hovořil pro španělský tým.

Po hodině fauloval Samule Eto´o v pokutovém území Costu a rozhodčí Nicola Rizzoli nařídil pokutový kop. Sám postižený ho i přes dlouhé průtahy před zahráním proměnil a poslal Atlético do vedení.

Fotbalisté Chelsea chtějí v LM zabránit španělskému finále

Číst článek

Vyrovnat mohl téměř okamžitě Luiz, ale brankář Courtois vyrazil jeho hlavičku na břevno. 20 minut před koncem pak definitivně potvrdil postup madridského týmu Arda Turan, který dorážou do prázdné branky uzavřel skóre na 3:1.

Finále, ve kterém se utkají madridské týmy Real a Atlético, se odehraje v sobotu 24. května na stadionu v Lisabonu.

Odvetný zápas semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Chelsea FC - Atlético Madrid 1:3 (1:1)
Branky: 36. Torres - 44. Adrián, 60. Diego Costa z pen., 72. Arda Turan. Rozhodčí: Rizzoli - Faverani, Di Liberatore (všichni It.). ŽK: Cahill - Diego Costa, Adrián. Diváci: 38.000. První zápas: 0:0, postoupilo Atlético.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme