Ruský prezident Putin je krajně znepokojený vývojem na Ukrajině, oznámil mluvčí Kremlu

Až 42 mrtvých a nejméně 130 zraněných – takové jsou nejnovější informace ukrajinské policie o obětech nepokojů a požáru Domu odborů v Oděse. Ruský prezident Vladimír Putin je vývojem krajně znepokojený, prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Pěskov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajina, Oděsa, Lidé nosí před dům odborů, kde včera umírali lidé, květiny a zapalují svíčky

Ukrajina, Oděsa, Lidé nosí před dům odborů, kde včera umírali lidé, květiny a zapalují svíčky | Zdroj: Reuters

Ruský prezident Vladimír Putin vyslovil upřímnou soustrast příbuzným obětí tragédie v Oděse, oficiálně ale Kyjevu kondolovat nebude, protože tamní režim považuje za přímého účastníka oděského zločinu, oznámil mluvčí Kremlu Pěskov.

Podle jeho názoru jsou spoluviníky zločinů všichni, kteří kyjevskou juntu označují za legitimní představitele Ukrajiny.

Podobně reagovalo i ruské ministerstvo zahraničí. "Tragédie v Oděse je dalším důkazem, že režim zločinně vsadil na sílu a zastrašování, což nemá nic společného s únorovými dohodami ani ženevskou deklarací. Rusko vyzývá Kyjev a jeho západní patrony, aby ukončili bezpráví a projevili odpovědnost vůči ukrajinskému lidu národu," řekl v ruské televizi Jurij Matěrij z ministerstva zahraničí.

Akce ukrajinské armády na východě země pokračuje. V Oděse vyhlásili smutek za 42 mrtvých

Číst článek

Rusko má i nadále zájem o mírové řešení ukrajinské krize, ale prakticky ztratilo jakýkoli vliv na domobranu na jihovýchodě Ukrajiny.

Její obyvatelé zasílají ruskému prezidentovi tisíce žádostí o pomoc, ale Moskva zatím neví, jak na rostoucí násilí odpovědět. Je to pro nás absolutně nový prvek, napsal Pěskov.

Členové mise OBSE, které týden zadržovali separatisté ve Slavjansku, byli propuštěni

Číst článek

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme