Vodácké kempy postupně zahajují sezonu. Zdražovat se většinou nechystají

Ve vodáckých kempech je v plném proudu příprava na letošní sezonu. Leckde už oficiálně začala, ale zatím zejí tábořiště prázdnotou. Vodáci se objevují spíš výjimečně. Dobrá zpráva je, že mnohé kempy chystají různá vylepšení a ceny zůstanou na loňské úrovni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodáci na řece - ilustrační foto

Vodáci na řece - ilustrační foto | Foto: Anna Černá

Hlavní nápor zaznamenávají kempy na začátku prázdnin. Ale pokud bude pěkně, dá se předpokládat, že se budou vodáci čím dál víc objevovat už v příštích víkendech.

Na posledních úpravách a opravách teď pracuje majitel kempu U Dolanského mostu František Bock a chystá i pár novinek. „Pro letošní jsme připravili nové stoly a lavice k ohništím. Chystáme vylepšení i pro děti. Budeme rozšiřovat oblíbené dětské hřiště,“ říká.

Provozovatelé kempů teď jen doufají, že bude dost vody. Po mírné zimě bez sněhu je v řekách stále spíš podstav. Loni bylo naopak vody víc než dost a po červnových povodních se vodácká sezona o dost zkrátila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se kempy na Berounce připravují na vodáckou sezónu, zjišťovala reportérka Jana Kosová

„Loni začínala vodácká sezóna až po 25. červnu, kdy plochy okolo řeky vyschly a média začala varovat lidi před různými nákazami,“ popisuje Bock.

Po Berounce o zhruba 20 kilometrů dál je v Liblíně kemp Kobylka. I tady už je pro vodáky vše nachystané.

„Už máme posekáno, všechno naklizeno, jen čekáme, až lidé přijedou. V kempu máme nové hřiště, nově postavenou tenisovou stěnu a nové lodě, takže jsme rozšířili půjčovnu. Budeme se zabývat jen víkendovým splutím horní Berounky,“ informuje majitelka Jiřina Skleničková.

Půjčoven lodí je na Berounce několik. Přímo v Plzni na Bílé Hoře má jednu Zdeňka Sikytová. I ona doufá, že pořádně zaprší: „Bohužel situace je taková, že voda není. Takže na ni čekáme jako na smilování.“

A ani zde se letos neplánuje zdražování. „Klasická kánoe vydra za 150 korun, pádlo za patnáct, vesta za dvacet na den. Je to pořád stejné,“ dodává Sikytová.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme