Jágr má pořád stejné kouzlo, góly střílí už desítky let, říká spoluhráč z reprezentace

Zejména mladším hokejovým reprezentantům udělala radost zpráva, že Jaromír Jágr nebude chybět v českém týmu na letošním mistrovství světa v Bělorusku. Mnoho současných spoluhráčů legendárního útočníka v mládí obdivovalo, nyní s ním sedí v jedné kabině a trénují bok po boku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr na tréninku v Letňanech

Jaromír Jágr na tréninku v Letňanech | Zdroj: ČTK

„Raději bych mu řekl dobrý den, ale jelikož jsme jedna parta, tak si všichni tykáme,“ říká třiadvacetiletý urostlý obránce Ondřej Vitásek, který ještě na začátku sezony působil v Benátkách nad Jizerou.

Z prvoligového celku se probojoval přes extraligový Liberec až do národního týmu, kde teď trénuje a hraje po boku Jaromíra Jágra.

Přehrát

00:00 / 00:00

O Jágrovi mluvil s mladšími reprezentanty Štěpán Pokorný

„Je to krásný pocit, ani jsem nečekal, že bych se mohl dostat tak daleko a sedět s Jágrem v jedné kabině. Od mládí je mým vzorem, splnil jsem si další sen. Má dlouhou hokejku a dlouhé ruce, umí si dobře pokrýt puk. Není snadné ho bránit,“ prozradil Vitásek.

Jednoduché to proti Jágrovi nemají ani brankáři, kteří nevědí, jaké zakončení mají čekat.

„Má zajímavou střelu, těžko se čte, kam půjde. S Kubou Kovářem jsme se bavili, že často je to spíše o tom se dobře postavit a čekat, jestli nás puk trefí,“ popisuje své dojmy brankář Pavel Francouz, který zmínil dalšího reprezentačního gólmana Jakuba Kováře.

Jágr měl o startu na MS jasno, zvykat si musí hlavně na širší kluziště

Číst článek

Proti Jágrovi prý nepomůže ani nespočet shlédnutých videií, například s jeho střelami a góly.

„Kouzlo má pořád stejné, góly střílí už desítky let a zatím se s tím brankáři nedokázali popasovat. V tom to tkví, má nějaké tajemství. Sám musím přiznat, že jeho střely se chytají špatně,“ přiznává Francouz.

Když se ale podaří legendu českého hokeje přeci jen vychytat, tak není od věci se v duchu pochválit. „Když mu něco chytím, tak jsem samozřejmě rád, ale pořád to beru jako trénink. Pro mě je to větší výzva než pro něj,“ dodává Francouz.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme