Sevilla zachránila postup do finále EL v nastavení, utká se s Benficou

Ve finále Evropské ligy se utkají FC Sevilla a Benfica Lisabon. Rozhodly o tom semifinálové odvety, ve kterých Benfica udržela bezbrankovou remízu na hřišti Juventusu a Sevilla v poslední chvíli zachránila postup na hřišti Valencie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Sevilly Beto a Fernando Navarro slaví postup do finále Evropské ligy. Zajistil jim ho gól v nastavení

Hráči Sevilly Beto a Fernando Navarro slaví postup do finále Evropské ligy. Zajistil jim ho gól v nastavení | Zdroj: ČTK

Ve Španělském souboji měli před odvetou výhodnější pozici hráči Sevilly, kteří vyhráli první zápas nad Valencií 2:0. O náskok ale během první půlhodiny zápasu přišli. Po brankách Feghouliho ze 14. a Jonase z 26. minuty bylo skóre vyrovnané.

Po gólu, který vstřelil Jérémy Mathieu v 70. minutě vedla Valencia už 3:0 a měla nakročeno do finále. Vše ale změnilo nastavení. V jeho čtvrté minutě se míč dostal míč ke Stéphanu Mbiovi, který v poslední možné chvíli zajistil přesnou hlavičkou postup Seville.

Benfica Lisabon porazila v prvním zápase Juventus 2:1 a při odvetě v Turíně byli její hráči aktivní jen v úvodu. Poté vsadili na obranu a v závěru první půle pustili Juventus do dvou velkých šancí. Tévez ani Vidal je ale nezužitkovali.

Nápor Juventusu mohl ještě zesílit 20 minut před koncem. Lisabonský záložník Enzo Pérez dostal během šesti minut dvě žluté karty a Benfica dohrávala v deseti hráčích.

Italský tým ale výhodu nevyužil. Osvald sice dostal míč do branky, gól ale nebyl uznán kvůli ofsajdu. V emotivních závěrečných minutách hráči portugalského týmu udrželi bezbrankovou remízu, která pro ně znamená postup.

Finále uvidí 14. května stadion Juventusu v italském Turíně. Domácí tým si ho ale nezahraje.

Odvetné zápasy semifinále fotbalové Evropské ligy:
Valencie - FC Sevilla 3:1 (2:0)
Branky: 14. Feghúli, 26. vlastní Beto, 69. Mathieu - 90.+4 Mbia. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Diego Alves, Bernat, Feghúli, Mathieu - Carrico. Diváci: 34.000. První zápas: 0:2, postoupila Sevilla.

Juventus Turín - Benfica Lisabon 0:0
Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Burt (všichni Angl.). ŽK: Asamoah - Rodrigo, Pérez, Oblak, Salvio. ČK: 89. Vučinič - 67. Pérez, 89. Markovič. Diváci: 40.775. První zápas: 1:2, postoupila Benfica.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme