Fotbalisté Sparty mohou v Teplicích ukončit čtyřleté čekání na titul

Fotbalová Gambrinus liga může dnes večer znát jméno svého letošního mistra. Mistrovský titul má na dosah pražská Sparta, která může slavit už tři kola před koncem soutěže. Pokud vyhraje v Teplicích, ukončí čtyřleté čekání na ligový titul.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skóre derby otevřel sparťanský kapitán David Lafata

Skóre derby otevřel sparťanský kapitán David Lafata | Zdroj: ČTK

Pokud si Sparta zajistí jistotu titulu právě v duelu 27. kola, bude to čtvrtý nejrychleji vybojovaný mistrovský pohár v historii české nejvyšší soutěže.

Z toho svého zatím posledního se sparťané shodou okolností radovali také po duelu s Teplicemi. Ale příběh z roku 2010 se teď bude jen sotva opakovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta si titul v zápase proti Teplicím zajistila už v roce 2010

Jednak za tým z Letné už delší dobu nehraje střelec tehdejší vítězné branky Tomáš Řepka, severočeský klub hraje tentokrát doma a pak také, má mnohem větší motivaci než před čtyřmi lety.

Fanoušci si možná pamatují odevzdaný výkon žlutomodrých, kterým by tenkrát paradoxně jakýkoli bodový úspěch zhatil šanci dostat se do Evropy. Tentokrát je to přesně naopak, a čtvrtou příčku si mohou borci ze Stínadel vybojovat sami svým přičiněním.

„Upřímně říkám, že do Teplic pojedeme s velkým odhodláním a zdravým sebevědomím, ale i s velkou dávkou pokory a respektu k soupeři,“ říká trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Ligový titul mají na dosah, fotbalisté Sparty ale zůstávají obezřetní

Číst článek

Ten sice vnímá, že se teď teplickým fotbalistům v lize tolik nedaří, ale dobře zná kouče žlutomodrých Zdeňka Ščasného. Kdysi spolu na Letné hráli a později také koučovali, a také tentokrát budou stát jen pár metrů od sebe.

„Zdeněk je sparťan, když v roce 1998 přebíral post hlavního trenéra ve Spartě po Pepovi Chovancovi, tak mě přivedl na post asistenta. Měl jsem možnost se od něj hodně přiučit. Proti Spartě bude chtít zahrát nejlepší zápas a své hráče připraví na to, aby nám první mečbol znepříjemnili,“ dodal Lavička.

Zápas Teplic se Spartou začne ve 20:15 hodin.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme