Velké obraty Bostonu a Los Angeles pomohly k vítězství

Hokejistům Bostonu se povedlo vyrovnat stav série druhého kola play off NHL, LA Kings se díky vítězství dostalo do vedení. Oba týmy přitom ve druhých zápasech prohrávaly, ale nakonec Boston porazil Montreal 5:3 a Kings vyhráli druhý duel o Los Angeles nad Anaheimem 3:2 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Bostonu Zdeno Chára se na postupové výhře Bruins podílel důležitým gólem v závěru druhé třetiny

Kapitán Bostonu Zdeno Chára se na postupové výhře Bruins podílel důležitým gólem v závěru druhé třetiny | Zdroj: Reuters

Do konce zápasu zbývá deset minut a Boston prohrává 1:3. Ani tahle situace ale není pro Medvědy ztracená… Ale popořadě. První třetinu Boston vyhrál 1:0, jenže poté Montreal otočil skóre. Plekanec objel branku a Weaver ranou od modré čáry vyrovnal.

Potom byl po faulu na Plekance vyloučen domácí Meszároš a Vanek z přesilové hry 4 na 3 poslal Boston do vedení. Další přesilová hra Montrealu probíhala podobně – na trestné lavici byl Dougie Hamilton a Vanek zvýšil na 3:1.

Ale byl to právě Hamilton, kdo v čase 50:04 snížil střelou od modré čáry a chvíli nato Bergeron s notnou pomocí kalhot obránce Boulliona vyrovnal.

Nerozhodný stav ale také vydržel jen chvíli – po perfektní kombinaci napříč obranným pásmem Montrealu dal gól Smith a při power play soupeře a přihrávce Davida Krejčího přidal pátý gól Lucic.

Hrdinou Kings se stal Slovák Marián Gáborík. Jeho tým prohrával v poslední minutě 1:2, sekundy do konce rychle utíkaly, poslední nahození na branku… a Gáborík baseballovým úderem uklízí puk do sítě.

V prodloužení se dostal k touši nejproduktivnější hráč play off Anže Kopitar, jeho nahození tečoval Gáborík do tyčky a od betonů gólmana Millera zapadl puk do branky.

Boston - Montreal 5:3 (1:0, 0:2, 4:1)
Branky: 14. Paille, 51. Hamilton, 55. Bergeron, 57. R. Smith, 59. Lucic (Krejčí) - 39. a 47. Vanek, 22. Weaver (Plekanec). Střely na branku: 35:28. Diváci: 17.565. Stav série: 1:1.

Anaheim - Los Angeles 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 12. Beleskey, 49. Selänne - 60. a 73. Gáborík, 10. Martinez. Střely na branku: 35:36. Diváci: 17.393. Stav série: 0:1

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme