Lva Praha čeká 6. finále KHL, chce odvrátit triumf Magnitogorsku

Diváci v pražské O2 areně naposledy v letošní sezoně okusí atmosféru finále Kontinentální hokejové ligy. Lev v šestém zápase série za stavu 2:3 znovu vyzve Metallurg Magnitogorsk. Cestou k úspěchu je uhlídání útočné trojice Mozjakin, Kovář, Zaripov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Největší problémy dělá Lvu Praha první útok Magnitogorsku. Na snímku bojuje obránce Lva Topi Jaakola s Janem Kovářem

Největší problémy dělá Lvu Praha první útok Magnitogorsku. Na snímku bojuje obránce Lva Topi Jaakola s Janem Kovářem | Zdroj: ČTK

„Mozjakin hraje výborně a dává nám góly z ničeho. Víme to, ale dali jsme mu hrozně moc prostoru a to se nesmí stávat,“ hledá poučení v pátém duelu obránce Martin Ševc.

V sobotu padly jen dva góly v základní hrací době, třetí v prodloužení. Nedá se ale odhadnout, jestli i v dnešním zápase budou hrát hlavní roli obrany. „Každý zápas je jiný, ale obě mužstva hrají tak, aby neinkasovala. Může se to ale vyvrbit jinak,“ míní trenér Václav Sýkora.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tým Lva Praha navštívil před šestým finálovým zápasem Pavel Petr

Ví, že Lev bude mít velkou podporu v hledišti. „Diváci jsou obrovskou podporou a jsme rádi, že s námi budou v posledním domácím utkání. Věřím, že budeme úspěšní,“ věří trenér pražského týmu. Oba finálové zápasy v Praze totiž překonaly divácké rekordy KHL.

„Je to zážitek. Lidé se ani nemusí hecovat, kdežto v Magnitogorsku mi to přijde umělé. Tady je to vynikající, moc fanouškům děkujeme a doufám, že nám pomohou,“ věří obránce Martin Ševc.

Ví zároveň, že právě bouřlivá kulisa může v zápase sehrát důležitou roli. „Člověka to nabudí. Vidí, že za ním stojí spousta lidí, a chce jim ukázat pěkný hokej,“ dodává bek Lva Praha.

V předešlých duelech to platilo stoprocentně. KHL zkrátka táhne. Hokejisté Lva si letošní úspěch náležitě užívají podobně jako podporu fanoušků.

Gagarinův pohár motivuje

„Jsem unešený z toho, co se v O2 areně děje. Na každý zápas se moc těším a užívám si ho. Diváci nás poženou kupředu a doufám, že v úterý poletíme zpátky. V rozhodujícím zápase by byl domácí tým určitě pod větším tlakem,“ poznamenal dvacetiletý útočník Pražanů Jakub Matai.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Petr s hráči Lva mluvil i o atmosféře v pražské O2 Areně

Přímo v hale pak má i on možnost za jednou z branek vidět Gagarinův pohár, trofej určenou pro vítěze Kontinentální ligy. „Občas se na něj podívám a výkon jde nahoru. Když ho člověk vidí, zabere. Je před námi důležitý zápas a musíme zužitkovat výhodu domácího prostředí,“ má jasno Jakub Matai.

Ve prospěch Lva hovoří i historická statistika soutěže. Ve třech ze čtyř případů tým, který měl k dobru jeden nebo dokonce dva mečboly, nakonec celou sérii prohrál.

Zápas začíná v 19 hodin. O průběhu prvních dvou třetin bude Český rozhlas informovat v aktuálních vstupech, třetí nabídne Radiožurnál celou v přímé reportáži.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme