Merkelová míří do Bílého domu. S Obamou budou jednat o Ukrajině

Krize na Ukrajině dnes bude hlavním tématem schůzky amerického prezidenta Baracka Obamy a německé kancléřky Angely Merkelové v Bílém domě. V předvečer jednání kancléřka vyzvala ruského prezidenta Vladimira Putina, aby pomohl s propuštěním unesených pozorovatelů OBSE na východě Ukrajiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá kancléřka Angela Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová | Foto: Michael Sohn | Zdroj: ČTK

Lídři Spojených států a Německa se mají bavit i o podpoře ekonomiky a transatlantické obchodní dohodě. Debata o řešení krize na Ukrajině a dalším postupu vůči Rusku bude ale schůzce dominovat.

Kancléřka před návštěvou ujistila, že Německo společně s dalšími státy skupiny G7 bude jednotně stát za dalšími možnými sankcemi proti Moskvě.

Ve Washingtonu ale zaznívají kritické hlasy, podle kterých by prezident Obama měl Angelu Merkelovou tlačit k ostřejšímu postupu, který by následoval i zbytek Evropy.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme