Hokejisté Lva Praha vyhráli úvodní finále KHL v Magnitogorsku 3:0

O Gagarinův pohár pro vítěze play-off KHL hraje poprvé v historii neruský hokejový tým - HC Lev Praha - a má po prvním finále k jeho zisku blíže. V celé vyřazovací fázi ztratil pražský celek pouze tři zápasy. A zůstalo to tak i po zápase na ledě Metallurgu Magnitogorsk, který Lev vyhrál 3:0 po gólech Ševce, Vrány a Azeveda. Stav série Lev - Magnitogorsk je 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Kontinentální hokejové ligy: Lev Praha - Ufa, 21. prosince v Praze. Jakub Voráček (uprostřed) a Nicklas Danielsson (vpravo) z týmu Lev Praha se radují z třetího gólu.

Utkání Kontinentální hokejové ligy: Lev Praha - Ufa, 21. prosince v Praze. Jakub Voráček (uprostřed) a Nicklas Danielsson (vpravo) z týmu Lev Praha se radují z třetího gólu. | Zdroj: ČTK

Mírným favoritem na titul je Metallurg, který s velkým náskokem ovládl Východní konferenci a spoléhá zejména na elitní útočnou trojici Sergej Mozjakin, Jan Kovář a Danis Zaripov, kteří obsadili první tři místa v kanadském bodování základní části KHL a daří se jim i v play-off.

Navíc svěřenci kouče Jalonena nedokázali v základní části Magnitogorsk ani jednou porazit. Ale...

Magnitogorsk - Lev Praha 0:3 (0:1,0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Ševc (Azevedo), 25. Vrána (Sekáč, Thörnberg), 59. Azevedo (Novotný, Zackrisson). Rozhodčí: Bulanov, Kulakov - Birin, Zacharenkov. Vyloučení: 0:4, navíc Antipin (Magnitogorsk) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 0:1

Zatímco Lev svoje první oslabení v páté minutě přestál bez úhony, domácí hokejisté hned ve své první početní nevýhodě inkasovali. Za tvrdý hit do oblasti krku a hlavy na Vránu byl vyloučen na 5 minut plus do konce utkání Antipin, jehož zákrok potrestal ve 14. minutě gólem od modré Martin Ševc, když před Košečkinem výborně clonil kapitán Jiří Novotný 0:1.

Velkou příležitost si v úvodním dějství vypracovala i elitní formace Metallurgu, Jan Kovář se z ničeho nic ocitl sám před Vehanenem, ten ale jeho šanci zneškodnil. Pak ještě těsně před první sirénou pálil nebezpečně Brent, ovšem naštěstí nad bránu.

Na úvod druhé třetiny byli opět aktivnější Pražané, ránu Cingela ještě Košečkin chytil, ale o necelé dvě minuty později lovil puk ze sítě podruhé. Sekáč udržel puk za bránou a poslal ho před ní na Petra Vránu, který bekhendovou kličkou nedal domácímu gólmanovi šanci 0:2.

Magnitogorsk musel nadále spíše bránit, a když už zrovna vybojoval puk, nedařilo se mu kvalitně rozehrát, a tak k ohrožení Vehanenovy branky docházelo sporadicky. Až vyloučení Mäenpääho ve 34. minutě znamenalo, že se soupeř dokázal ve své útočné třetině déle usadit a vytvořit si tlak.

V něm pokračoval i za vyrovnaného počtu bruslařů, ale nahození Potěchina i střelu od modré Těreščenka finský gólman ve službách Lva za svá záda nepustil.

Půl minuty před koncem druhé části o sobě dali zase vědět Pražané. Ridderwall s Cingelem jeli dva na jednoho beka, zakončení na sebe vzal švédský forvard, ale Košečkina neprostřelil.Ve třetí dvacetiminutovce se Lvi soustředili především na bránění uprostřed hřiště a vyráželi do rychlých protiútoků, do prostoru před Vehanenem domácí hokejisty příliš nepouštěli.

S přibývajícími minutami měli Pražané puk na hokejkách častěji a tak necelých 120 sekund před koncem hrál Magnitogorsk vabank s šesti hráči v poli a bez brankáře. Jeho snahu ale po 5 sekundách utnul gólem ihned po přechodu přes červenou čáru Justin Azevedo 0:3.

Pak sice ještě putoval na trestnou lavici Vrána, ale na výsledku to už nic nezměnilo.

Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, J. Birjukov, Malenkych, Lee, S. Těreščenko, Chabarov, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Timkin, Brent, Platonov - Juňkov, Potěchin, Paré - Kosov, Kazionov, Osala - Malinovskij. Trenér: Mike Keenan
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ullström - Ridderwall, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme