Hokejisté prohráli s Finskem po nájezdech, ve Stockholmu skončili druzí

hokejisté podlehli v závěrečném utkání na Oddset Hockey Games ve Stockholmu Finsku 1:2 po samostatných nájezdech. Na turnaji skončili s přispěním domácích Švédů a jejich výhry 2:0 nad Ruskem druzí. Švédové poskočili na třetí příčku přes Rusko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi na závěr Švédských hokejových her podlehli Finům po nájezdech

Češi na závěr Švédských hokejových her podlehli Finům po nájezdech | Zdroj: ČTK

V sestavě českého týmu nechyběl Jaromír Jágr, který odstoupil ze sobotního utkání s Ruskem kvůli naraženému stehnu. Na konci druhé třetiny ale český útočník znovu předčasně zamířil do kabiny.

Už po sedmi odehraných minutách zaspala obrana Růžičkova výběru, když se prokličkoval k úvodnímu gólu zápasu Keränen, který brankáře Kováře překonal střelou na bližíší tyč.

Od poloviny jsme byli lepší, říká po utkání s Finskem asistent trenéra Weissman

Číst článek

V úvodu druhé třetiny ubránil český celek oslabení tří proti pěti a v 35. minutě sám udeřil. Klepiše v přečíslení předložil puk Martinu Růžičkovi, který překonal Rinneho střelou mezi betony.

Nerozhodný stav vydržel i přes velký českého týmu v závěrečné třetině až do třetí sirény. O vítězi před devíti stovkami diváků rozhodly samostatné nájezdy.

V rozstřelu uspěli Immonen a Keränen, zatímco Klepišovi nevyšel bekhendový blafák a Martin Růžička netrefil branku.

Finové, kteří měli od prosince jisté vítězství v Euro Hockey Tour, obhájili triumf na švédském turnaji a vyhráli třetí ze čtyř podniků v této sezoně.

Oddset Hockey Games ve Stockholmu, závěrečný turnaj Euro Hockey Tour:

ČR - Finsko 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Martin Růžička (Klepiš, Vondrka) - 7. Keränen (Teräväinen, Hietanen), rozhodující sam. nájezd Immonen. Rozhodčí: Björk, Sjöqvist - Pihlblad, Haster (všichni Švéd.). Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 913.
Sestavy:
ČR: Salák - Kolář II, Jordán, Zámorský, Vitásek, Jank, Krejčík, L. Kovář, Mojžíš - Jágr, Hudler, Rolinek - Martin Růžička, Klepiš, Vondrka - Radil, Kousal, Gulaš - Kašpar, Zaťovič, Buchtele - Petružálek. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Finsko: Rinne - Pokka, Ohtamaa, Hietanen, Mäntylä, Lajunen, Korpikari, Marttinen, Kivistö - Jormakka, Immonen, Huhtala - Keränen, Teräväinen, Komarov - Pöysti, T. Sallinen, Pakarinen - J. Sallinen, Wirtanen, Savinainen. Trenér: Erkka Westerlund.

Švédsko - Rusko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Klasen (Rahimi, Rasmussen), 46. Backlund (Lindström). Rozhodčí: Boman, Kaukokari (oba Fin.) - Dahmén, Yletyinen (oba Švéd.). Vyloučení: 9:5, navíc Rahimi, Thuresson (oba Švéd.) oba 10 min. Bez využití. Diváci: 6677.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme