Hokejisté Pittsburghu vyrovnali sérii s Rangers, Chicago podruhé vyhrálo

Ve druhém kole play-off zámořské NHL potvrdilo Chicago roli favorita a i ve druhém domácím utkání porazilo Minnesotu. Ve Východní konferenci vyhrál Pittsburgh nad Rangers a vyrovnal stav série na 1:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Bryan Bickell a Marian Hossa (Chicago) se radují z gólu do sítě Minnesoty

Hokejisté Bryan Bickell a Marian Hossa (Chicago) se radují z gólu do sítě Minnesoty | Zdroj: ČTK

Obhájci Stanley Cupu z Chicaga pokračují ve vítězném tažení. I ve druhém domácím zápase 2. kola play-off si poradili s Minnesotou jednoznačně 4:1 a vyhráli tak šesté utkání v řadě.

Na výhře Blackhawks se výrazně podílel slovenský útočník Marián Hossa, který zaznamenal tři gólové přihrávky. Hvězdou zápasu byl ale vyhlášen jeho spoluhráč Bickell. Ten vstřelil důležitý třetí gól a navíc přidal dvě asistence.

Ústřední postavou utkání v Pittsburghu byl domácí brankář Fleury. Proti Rangers zastavil všech 22 střel soupeře a připsal si první čisté konto v letošním play-off.

Penguins se dostali v polovině zápasu do vedení a nejtěsnější stav drželi až do samotného závěru. V něm se nejdříve při přesilové hře prosadil Jokinen a skóre utkání uzavřel střelou do prázdné branky Malkin. Pittsburgh tak srovnal stav série s New York Rangers na 1:1.

Výsledky - 2. kolo play off NHL:

Východní konference - 2. zápas:

Pittsburgh - New York Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky: 31. Letang, 57. J. Jokinen, 60. Malkin. Střely na branku: 35:22. Diváci: 18.638. Stav série: 1:1.

Západní konference - 2. zápas:

Chicago - Minnesota 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky: 40. a 59. Saad, 12. Toews, 58. Bickell - 43. McCormick. Střely na branku: 22:19. Diváci: 22.018. Stav série: 2:0.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme