Český rozhlas a ministerstvo kultury podepsaly memorandum o spolupráci

Český rozhlas bude mít snazší přístup k informacím z oblasti kultury. Vyplývá to z memoranda o spolupráci mezi ministerstvem kultury a Českým rozhlasem. Dokument dnes podepsali šéfové obou institucí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové logo Českého rozhlasu platné od 1. 3. 2013

Nové logo Českého rozhlasu platné od 1. 3. 2013 | Foto: Karel Šanda

Jak říká ministr kultury Daniel Herman, spolupráce se bude týkat i poskytování informací.

„Rozhodně Český rozhlas už dnes má dveře otevřené a i na základě tohoto podepsaného memoranda, to je jakoby kodifikováno. Takže ano, bude mít velmi široký přístup k těm informacím, které bude potřebovat v oblasti kulturní politiky,“ uvedl Herman.

Český rozhlas je v rámci svých možností připraven pomoci řešit problémy v kultuře. Podle generálního ředitele Petra Duhana má v tomto směru co nabídnout.

„Jsem hluboce přesvědčen, že to bude spolupráce neformální. Pokud se na nás ministerstvo kultury obrátí s konkrétním projektem, s konkrétním požadavkem, je v silách a je povinností Českého rozhlasu ministerstvu kultury pomoct,“ potvrzuje Duhan.

Tomáš Pilát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme