Výluka tramvají u Václavského náměstí v Praze komplikuje cestování, lidé nabírají zpoždění

V centru Prahy mezi zastávkami Lazarská a Jindřišská nejezdí tramvaje. Opravuje se tam klíčová trať, která vede přes Václavské náměstí. Dopravní podnik se na více než dvouměsíční výluku dlouho připravoval, vytiskl informační letáky a do terénu poslal informátory v barevných vestách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaje po dva měsíce neprojedou od Lazarské po Jindřišskou ulici, problémy budou mít i automobily

Tramvaje po dva měsíce neprojedou od Lazarské po Jindřišskou ulici, problémy budou mít i automobily | Zdroj: ČTK

Lidé chodí pěšky, výluka jim alespoň dnes cestu do práce zkomplikovala, mnozí o ní totiž nevěděli.

„Původně jsme jeli do Vodičkovy ulice a teď jdeme z hlavního nádraží pěšky,“ říká žena. „Chtěl jsem jet MHD, musím pěšky na nejbližší zastávku. Spěchám,“ přidává se muž.

Situace v uzavřeném úseku je celkem klidná. Nedochází k žádným zmatkům ani bloudění. Většina lidí volí chůzi k nejbližší stanici metra, což je v tomto případě Můstek. Tím jedou především ti, kteří se potřebují dostat mimo centrum. Mnozí ale pracují ve Vodičkově a Lazarské ulici a chůze je tak jejich jedinou možností, jak se do práce dostat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci v centru Prahy sleduje reportérka Veronika Štefanová

Na místě jsou už od sedmé hodiny ranní informátoři Dopravního podniku. Cestujícím radí, jaký způsob náhradní dopravy je nejvhodnější.

„Umí anglicky, jsou samozřejmě rozmístěni - jeden je v Lazarské ulici, dva jsou na Václavském náměstí, jeden je v koncové zastávce v Dlážděné, jeden je na hlavním nádraží, když tam přijedou turisté, a jeden je na zastávce u Masarykova nádraží,“ popisuje vedoucí informátorů Martin Šubrt.

Omezení se dotkne celkem čtyř linek. Tramvaje číslo 3 a 9 před uzavřeným úsekem uhnou a vzájemně si budou kopírovat trasu.

Linka číslo 3 pojede od Braníku k Lazarské, kde se z ní stane linka 9, která bude pokračovat dál na Sídliště Řepy.

Tramvaje po dva měsíce neprojedou od Lazarské po Jindřišskou ulici, problémy budou mít i automobily | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Na žižkovské straně se bude jednat o podobné uspořádání, jenom linka ponese číslo 29. Pojede ze Spojovací až na Dlážděnou a odsud po trase linky 3 k Vozovně Kobylisy.

Linka 24 pak uzavřený úsek objede přes Národní třídu. Linka 14 pojede z Karlova náměstí rovnou zpět na Smíchov a dále na Sídliště Barrandov.

Lazarská – Jindřišská: dočasné přerušení provozu tramvají | Foto: Český rozhlas

Michaela Vydrová, Magdaléna Medková, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme