Britská banka Barclay´s bude hromadně propouštět, do konce roku škrtne 14 tisíc míst

Až 14 000 zaměstnanců propustí v letošním roce britská banka Barclay’s. Chce tak zlepšit své hospodaření. Více než polovina míst se škrtne v samotné Británii a úspory se hlavně dotknou investičního bankovnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britská banka Barclay´s

Britská banka Barclay´s | Zdroj: Reuters

Ve Spojeném království Barclay’s v letošním roce propustí na 8.000 zaměstnanců. Do konce roku 2016 to má být celkem 10 000 lidí. Banka zatím nepotvrdila, že úsporná opatření budou znamenat zavírání poboček.

„Stále více našich klientů je s námi ve spojení různými digitálními kanály. Meziročně jich bylo o 60 procent víc. Určitě ale některé nové pobočky naopak otevřeme – máme teď třeba pilotní projekt s obchodním řetězcem ASDA,“ řekl BBC generální ředitel Barclay‘s Anthony Jenkins, který mluví o ‚odvážném zjednodušení banky‘.

Masivní propuštění postihne divizi investičního bankovnictví, jejíž příjmy klesly v prvním čtvrtletí o 28 procent. Barclay’s taky po vzoru některých svých rivalů zřídí takzvanou ‚špatnou banku‘, do které převede majetek v hodnotě více než tří bilionů korun.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme