V jižních Čechách začíná cykloturistická sezóna. První vyjížďka vede z Budějovic do Temelína

V jižních Čechách začíná cyklistická sezóna. Z náplavky u Vltavy v Českých Budějovicích odstartuje dnes v 10 hodin velká cyklojízda, která otevře cykloturistickou sezónu na jihu Čech. Po trase i na jejím konci v Temelíně čeká na účastníky bohatý doprovodný program.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lhotecká cyklostezka láká celé rodiny

Lhotecká cyklostezka láká celé rodiny | Foto: Michal Trnka

„V samotném zahájení uvidíte řadu historických kol, v Českém Vrbném budou informace ohledně turistiky, v Hluboké nad Vltavou bude návštěvníkům k dispozici celý park – akce pro děti, informace o cyklistických trasách," popisuje trasu Milan Nebesář z krajského úřadu Jihočeského kraje.

"V Purkarci bychom rádi podali informace o našich řekách a možnostech splavnění. Budeme rozdávat mapy, které jsou k dispozici. Na závěr bude v Temelíně připravena řada věcí a her pro děti."

Přehrát

00:00 / 00:00

O programu první cyklistické vyjížďky informoval redaktor Václav Malina

Cíl bude podle Marka Svitáka z temelínské elektrárny nedaleko informačního centra:

„Bude to vůbec premiéra, kdy lidé z Českých Budějovic budou moci využít k návštěvě elektrárny Temelín přepravu vlakem. Konkrétně ve 12:15 bude z hlavního nádraží vypraven cyklovlak. Lidé si budou moci převést kola a zpátky se mohou vrátit po cyklostezce.“

Program v Temelínu bude připraven jak pro malé návštěvníky, tak i dospělý doprovod. „Budou tu různé soutěže nebo představení pro děti. Součástí bude i charitativní projekt oranžové kolo, návštěvníci tak mohou pomoci dvěma neziskovým organizacím. Ti, co nemají strach z výšek, budou moci vyzkoušet horolezeckou stěnu," zve Sviták.

Svoji techniku představí i složky integrovaného záchranného systému a tečku za celým dnem udělá vystoupení kapely Divokej Bill.

Trasa cyklovýletu z Českých Budějovic k Temelínu měří pětatřicet kilometrů. Vydají se na ni také profesionálové z cykloteamu Tábor a na vysokém historickém bicyklu Josef Zimovčák, který projel mimo jiné legendární Tour de France.

Povinná výbava jízdního kola | Foto: Michal Jindra

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme