Policie zasahovala v penzionu senátora a bývalého hejtmana Jaroslava Palase

V penzionu senátora a bývalého hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase zasahovali detektivové protikorupční policie. Už řadu měsíců prověřují, kde vzal někdejší politik ČSSD na stavbu za miliony korun peníze. Penzion v Ludvíkově na Bruntálsku stojí na pozemku o velikosti více než pěti tisíc metrů čtverečních.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas (ČSSD).

Hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas (ČSSD). | Foto: Tomáš Adamec

„Mohu sdělit, že kriminalisté našeho útvaru dnešního dne provádí úkony trestního řízení v obci Ludvíkov, nicméně k těmto úkonům nebudu sdělovat žádné podrobnosti, protože si podávání informací vyhradilo Okresní státní zastupitelství v Bruntálu,“ uvedl mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Bývalý hejtman a současný senátor Jaroslav Palas označil chování detektivů za šikanu. Podle něj policisté s povolením k domovní prohlídce, která trvala zhruba čtyři hodiny, přišli okolo poledne.

Palas tvrdí, že přesný důvod policejního zásahu nezná, ani mu není jasné, co přesně kriminalisté hledali. „Dva roky s policií spolupracuji. Co požadovali, jsme předali, včetně znaleckých posudků a daňových přiznání,“ popsal.

Palas trvá na tom, že se nedopustil žádného protiprávního jednání. Už dříve prohlásil, že si na stavbu našetřili s manželkou, která je lékařka. „Finanční prostředky jsme si skutečně poctivě vydělali,“ řekl.

Palas byl zvolen do Senátu v roce 2000 za ČSSD, ze které později vystoupil. Současný mandát mu končí v říjnu 2016. Dříve byl postupně poslancem, ministrem zemědělství a moravskoslezským hejtmanem. Působil i v dozorčí radě Českých drah, odkud ho řídící výbor odvolal kvůli případnému střetu zájmů.

Penzion bývalého hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase v Ludvíkově na Bruntálsku (snímek ze září 2010) | Foto: ČTK

Andrea Brtníková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme