Basketbalisté Pardubic jsou krok od postupu do finále play-off

Počtvrté se mezi sebou v semifinále play-off utkají basketbalisté Pardubic a Prostějova. A pokud dnes v hale Dukla Východočeši uspějí, budou slavit postup do finálových bojů proti Nymburku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nymburský Petr Benda brání prostějovského Jamara Smithe v úvodním finále

Nymburský Petr Benda brání prostějovského Jamara Smithe v úvodním finále | Zdroj: ČTK

Udělat ale poslední krok bývá nejtěžší. Jasné je, že Prostějov nemá co ztratit a bude chtít připravit pardubickým první porážku v hale Dukla v letošním ročníku.

„K zápasu přistoupíme jako k tomu druhému v sérii. Musíme si v hlavách navodit stejnou atmosféru a nepřipouštět si, že je něco dokončené. Poslední krok bývá nejtěžší, ale máme natolik silný tým, že to zvládneme,“ říká trenér pardubických basketbalistů Dušan Bohunický.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalisté Pardubic a Prostějova odehrají čtvrté semifinálové utkání. Blíže postupu do finále jsou Pardubice, které vedou v sérii 2:1.

V sérii nastoupí týmy ke čtvrtému utkání a tak se dá těžko předpokládat, že by se mohly něčím překvapit.

„Mohli by nás překvapit jedině agresivitou. My se musíme snažit opět omezit ztráty míče. Po nich chodili hráči Prostějova v prvním zápase sami do koše,“ upozorňuje trenér domácích Pardubic.

„Pokračovat musíme i v lepší obranné fázi, abychom donutili soupeře střílet před obránce,“ plánuje kouč Východočechů.

Velkým plusem bude pro Pardubice i domácí prostředí, ve kterém ještě neprohrály.

„Domácí hala bude hrát určitě velkou roli. Hráči se na domácím hřišti i za nepříznivého stavu dokážou opřít o kvalitní obranu nebo si více věří v ofenzivě. To by mohlo být rozhodující,“ uzavřel Dušan Bohunický.

Vojtěch Bureš, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme