Poláci chystají velké oslavy svatořečení papeže Jana Pavla II.

Oslavné bohoslužby na náměstích, přenos z Vatikánu nebo koncerty. Takto bude Polsko slavit svatořečení svého papeže Jana Pavla II. Přímo do Vatikánu zamířily statisíce věřících. Miliony pak budou vše sledovat po celém Polsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Pavel II. blahořečení papež Vatikán Řím

Jan Pavel II. blahořečení papež Vatikán Řím | Zdroj: ČTK

Krakov, Varšava, Wadowice. V těchto třech polských městech bude nejvíce věřících sledovat svatořečení Jana Pavla II. ve Vatikánu.

V Krakově působil Karol Wojtyla jako arcibiskup před tím, než se stal papežem. V nedalekých Wadowicích se narodil a chodil do školy. Varšava ho přivítala v roce 1979 během jeho první pouti do rodného Polska.

Na náměstích se bude živě přenášet mše z Vatikánu, vysílat ji budou také hlavní polská média. Ta přinesla v uplynulých dnech série článků, filmů a dokumentů o životě polského papeže.

Svatořečení Jana Pavla II. budou ve Vatikánu přítomni hned tři polští prezidenti. Walesa, Kwaszniewski a ten současný Bronislav Komorowski.

Kanonizace papežů | Foto: Český rozhlas

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme