Ve Francii vyšel Exupéryho životopis s českou stopou. Ilustroval ho výtvarník Petr Sís

Na pultech francouzských knihkupectví se objevil ilustrovaný životopis Antoina de Saint-Exupéryho, velkého dobrodruha a spisovatele. Jejím autorem je český výtvarník Peter Sís, který žije v New Yorku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kniha (Ilustrační foto)

Kniha (Ilustrační foto) | Foto: stock exchange

„Francouzské publikum zná dobře ilustrace Petra Síse, které jsou vždy spojeny s cestovateli nebo různými dobrodruhy. Není divu, že si tento ilustrátor vybral život Saint-Exupéryho, s nímž má filozoficky hodně společného,“ říká Valéria Vangelovová z nakladatelství Grasset.

Život autora Malého prince svým nezaměnitelným způsobem Petr Sís doslova rozkreslil. Ilustrace z knihy jsou k vidění i samostatně. Vystavuje je České centrum v Paříži.

„Jsou tu přípravné kresby, kde je možné sledovat, jakým způsobem přemýšlel, jak uvažoval o rozvržení stránek a podobně. Je to možnost, jak nahlédnout do kuchyně vzniku takovéto knížky,“ vysvětluje ředitel Českého centra Michael Wellner Pospíšil.

V české verzi publikace vyjde na konci září.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme