Růžičku trápí přesilovky. Nemůžeme hrát na 180 nahrávek, zlobí se

V pátek začíná hokejové mistrovství světa v Minsku. Čeští reprezentanti zahájí šampionát zápasem se Slovenskem. Před ostrým vstupem do turnaje stihl výběr Vladimíra Růžičky třikrát potrénovat. Co staronového kouče zatím trápí, jsou přesilové hry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu

Hlavní trenér Vladimír Růžička (vlevo) a jeho asistent Jaroslav Špaček sledují trénink na prvním reprezentačním srazu | Zdroj: ČTK

„Pořád hledají Jardu, to je stále to samé. Nemyslím, že by se báli, ale vůbec nedostaneme puk do branky,“ kritizoval Růžička.

Hlavní trenér má jasno. Místo desítek nahrávek by se mužstvo mělo častěji odhodlat k zakončení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimíru Růžičkovi se nelíbí přesilové hry v podání jeho svěřenců

„Druhá pětice vypadá trochu lépe, ale i ona na můj vkus málo střílí. Nevím, jestli se bojí, že je trénink a někoho trefí. V zápasech musíme střílet víc, nemůžeme hrát na 180 nahrávek. Led není moc dobrý, musíme všechno cpát do branky,“ říká.

Jinak je ale u reprezentace nálada dobrá. Tomáš Hertl s Jiřím Hudlerem sice měli po tréninku kolem sebe dost puků, ale vybrali si jeden, o který s úsměvem a pár minut bojovali a vzájemně se naráželi na plexisklo. Hertlův partner v útočné formaci Roman Červenka má jasno, že tenhle tým bude klapat.

Důležitý bude dobrý start do turnaje, má jasno trenér hokejistů Růžička

Číst článek

„Bude dobrá parta. Spousta kluků se zná dobře, jsem v takovém středním věku. Věřím, že si vše sedne a úspěch by se mohl povést, zatím je ale příliš brzy,“ nechce příliš předbíhat Roman Červenka.

Bitva se Slovenskem začne v 19:45. Na Radiožurnálu uslyšíte reportážní vstupy, podrobnější informace pak najdete na webu.

Nominace hokejistů na MS v Bělorusku 2014 | Foto: Český rozhlas

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme