Extrémní skokan Michal Navrátil zahájí novou sezonu na Kubě

Pořádně nabitý program má v těchto dnech extrémní skokan do vody z výšek Michal Navrátil. Čtvrtý muž loňského mistrovství světa už za týden totiž zahájí novou sezónu prestižního seriálu Red Bull Cliff Diving.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan do vody Michal Navrátil

Skokan do vody Michal Navrátil | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

První letošní závody se uskuteční 9. a 10. května na Kubě, kde budou mít extrémní skoky svoji premiéru.

„Jde o novou lokalitu, jsem na ní zvědavý, v květnu bude na Kubě výborné počasí. Dopady do vody budou o něco lehčí než teď při tréninku v Rakousku. Jelikož jde o první závod, tak se budou zkoušet nové skoky,“ říká Navrátil, který zimu strávil u velké části v Karibiku.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Michalem Navrátilem o plánech v nové sezoně mluvil Michal Jurman

„Pracoval jsem na zaoceánské lodi, na které se můžu připravit a soustředit se sám na sebe. Dá se říct, že v Karibiku žiju,“ přiznává český cliffdiver, neboli extrémní skokan do vody.

Do tréninku se pustil ihned po posledním závodu loňskou roku v Thajsku. Tento týden zapojil do tréninku úplně nový skok.

„Teď chci skočit z 27 metrů, jeden skok se mi už podařil v Rakousku, další mě čeká. S podmínkami v Čechách je to horší, čekám na to, až budu moct trénovat v bazénu. A až budu stoprocentně připravený, tak půjdu na 27 metrů,“ podotkl Navrátil.

Letošní sezona zahrnuje sedm závodů a vyvrcholí v polovině října v Rio de Janeiru. „Tenhle rok je jedním velkým otazníkem. Mám nové skoky, které jsou ale hodně těžké. Přidal jsem nové vruty i nové pozice, bude to o dost těžší,“ má jasno Navrátil.

„Možná se tam budu plácat, jdu do toho i s rizikem, že mi to nemusí vyjít a nikdy se už do série Red Bull Cliff Divig nedostanu. Nechtěl jsem ale skákat jednoduché skoky a čekat, jestli mi vyjde dobře dopad. Chci se cítit jako pořádný skokan do vody,“ uzavřel Michal Navrátil.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme