Kroměříž chce zabránit převzetí městských vodovodů soukromou firmou

Kroměřížská radnice se rozhodla předejít tomu, aby rozhodující balík akcií ve společnosti Vodovody a kanalizace Kroměříž získala soukromá společnost. Chce si zachovat vliv na cenu vody pro obyvatele.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kroměříž

Kroměříž | Foto: město Kroměříž

Společnost Česká infrastrukturní získala před lety práva na akcie Vodovodů a kanalizací Kroměříž, které patří některým obcím v regionu, teď se k nim chce i fakticky dostat.

Proti je ale kroměřížská radnice, která vlastní 46 procent akcií Vodovodů a kanalizací. „Bude nám to stačit, abychom převod zablokovali,“ říká starostka Kroměříže Daniela Hebnarová z ODS.

Kroměřížská radnice ale bude potřebovat další prostředky. „Dostáváme se do situace, kdy budeme muset od obcí, které opravdu chtějí prodat, akcie vykoupit sami,“ upozorňuje starostka.

K odkupu akcií ale bude třeba investice desítek milionů korun. Bez úvěru tak nebude transakce možná.

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme