Prezident poobědvá s hejtmany. Zajímat ho bude třeba spolupráce s vládou

Prezident Miloš Zeman se setká na Hradě při pracovním obědě s hejtmany. Poprvé se s šéfy jednotlivých krajů sešel loni v březnu, krátce po svém nástupu do funkce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman vystoupil na konferenci Česko očima Evropy, Evropa očima Česka, která se uskutečnila k 10. výročí vstupu České republiky do Evropské unie.

Prezident Miloš Zeman vystoupil na konferenci Česko očima Evropy, Evropa očima Česka, která se uskutečnila k 10. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Teď chce prezident mluvit s hejtmany mimo jiné o tom, jak se regionům spolupracuje s koaliční vládou ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

„Pan prezident chce probrat třeba výsledky jednání Asociace krajů, je před volbou nového předsedy asociace, a zhodnotit spolupráci hejtmanů s novou vládou,“ zmínil některá témata jednání hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Asociace krajů si dnes zvolí nové vedení s dvouletým mandátem. Zatím jediným kandidátem na předsedu je dosavadní šéf asociace, jihomoravský hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Hašek se minulý týden vzdal poslaneckého mandátu a zůstane hejtmanem. Znovuzvolení do čela Asociace krajů by mu podle stanov ČSSD automaticky přineslo poradní hlas v politickém grémiu strany. Jako jihomoravský hejtman má navíc poradní hlas v předsednictvu sociální demokracie.

Blanka Mazalová, Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme