Oprava rušné ulice v České Lípě se o dva měsíce zpozdí. Místním to komplikuje život

Práce na opravě 400 metrů dlouhé části rušné ulice 5. května v České Lípě se zastavily. Lidem, kteří tam bydlí, vadí, že se na ulici nepracuje, přes rozkopané chodníky mají problém dostat se do domů. Za všechno může nečekaný technický problém. Rekonstrukce se opozdí o dva měsíce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ulice 5.května v České Lípě

Ulice 5.května v České Lípě | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

Ještě před několika týdny byl na ulici 5. května v České Lípě čilý stavební ruch. Dnes tu nejsou ani stavební stroje, ani dělníci. Na silnici se ze dne na den přestalo pracovat. Obyvatelé tak například musí přes celou rozkopanou ulici k nádobám na tříděný odpad.

„Je to velká komplikace. Nic se tady neděje, je to tady takhle rozdělané už přes měsíc,“ popisuje mladá žena. Přestože se práce na opravě ulice zastavily, kvůli rozdělané stavbě je tu stále provoz v jednom směru řízen semafory.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obyvatelé ulice v České Lípě si stěžují na zastavení prací na opravě rušné ulice 5. května v České Lípě. Natáčel tam redaktor Tomáš Mařas

„Pět neděl už tady nikdo nebyl. Vadí mi to šíleně. Barák se třepe, praskají mi stropy. Jak je to rozbité a náklaďáky jezdí jedním směrem, mám od toho popraskané stropy a praskají normálně i tabulky. Že se to zastavilo, to mi vadí. Říkali, že to bude do června hotové,“ stěžuje si Otto Matoušek, který v ulici bydlí.

Že je zastavení prací pro obyvatele ulice komplikací, potvrzuje i senior Zdeněk Čihulka a jeho soused Pavel Netolický.

„Je to trošku omezující. Vždyť to vidíte. Tady musíme přes ty kameny chodit a jezdit. Do domu se dostanu i s autem, ale po kamenech nejde normálně chodit… ; Tady se nikdo s nikým nebaví. Prostě nic, mrtvo. Přestaly práce a nikomu nic neřekli. Tedy aspoň, co vím já.“

Českolipská radnice zatím obyvatele ulice neinformovala, protože dosud nebylo jasné, jestli se práce znovu za pár dní nerozjedou. Podle mluvčí radnice Kristýny Brožové budou lidi informovat v nejbližších dnech prostřednictvím internetových stránek města a městských novin.

Důvod přerušení prací je problém s konstrukcí staré vozovky. „Jde o technický problém, na který jsme přišli po odkrytí vrchní vrstvy asfaltu. V současné době řešíme zpracování projektu, abychom tento problém vyřešili. Do té doby není možné v té stavbě pokračovat,“ vysvětluje.

Práce na opravě ulice 5. května by se měly opět rozjet v červnu.

Ulice 5.května v České Lípě | Foto: Tomáš Mařas

Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme