Tenistky Kvitová, Šafářová a Cetkovská jsou v Madridu ve 2. kole

Tenistka Petra Kvitová postoupila do druhého kola turnaje Madridu po dvouapůlhodinové bitvě s Rumunkou Soranou Cirsteaovou, kterou porazila 6:1, 5:7 a 7:6. Dál jdou také Lucie Šafářová a kvalifikantka Petra Cetkovská, naopak vypadli Lukáš Rosol a Klára Koukalová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petře Kvitové se zápas s Kumkhumovou nevydařil. Celkově udělala 40 nevynucených chyb

Petře Kvitové se zápas s Kumkhumovou nevydařil. Celkově udělala 40 nevynucených chyb | Zdroj: ČTK

Kvitová první set získala za půl hodiny, poté si ale zápas zkomplikovala. V druhé sadě česká tenistka prohrávala už 1:4, skóre ale dokázala otočit ve svůj prospěch a za stavu 5:4 mohla utkání při svém servisu ukončit.

Cirsteaová ale pěti získanými gamy za sebou vyhrála set a dostala se do vedení 2:0 v rozhodujícím třetím setu. Kvitová ale hned vyrovnala a poté si obě hráčky držely své podání až do tie-breaku. Zkrácenou hru Kvitová vyhrála 7:4.

V druhém kole se nejlepší česká tenistka utká s Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Šafářová sice proti italské soupeřce prohrála první set hladce 1:6, v druhé sadě však uštědřila Pennettaové „kanára“ a rozhodující set vyhrála 6:3. Českou hráčku čeká ve druhém Slovenka Magdaléna Rybáriková.

Vstup do turnaje vyšel také Petře Cetkovské, jež porazila 6:1, 6:3 Stefanii Vögeleovou ze Švýcarska. V druhém kole se utká s Američankou Sloane Stephensovou.

Z prvního kola naopak nepostoupila po porážce s Ruskou Marií Šarapavovou Klára Koukalová, v Madridu končí i Lukáš Rosol. Ten podlehl Francouzovi Jérémymu Chardymu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Ženy (dotace 3,671.405 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (5-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 5:7, 7:6 (7:4), Šarapovová (8-Rus.) - Koukalová (ČR) 6:1, 6:2, Ivanovičová (11-Srb.) - Keysová (USA) 6:1, 7:6 (7:4), Stephensová (16-USA) - Niculescuová (Rum.) 2:6, 6:3, 6:2, Čeng Ťie (Čína) - Duqueová (Kol.) 7:6 (7:5), 6:2, Lepchenková (USA) - Medinaová (Šp.) 6:4, 4:6, 6:4, Šafářová (ČR) - Pennettaová (12-It.) 1:6, 6:0, 6:3.

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Chardy (Fr.) - Rosol (ČR) 4:6, 6:3, 6:4.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme