Kvalifikaci F1 na Velkou cenu Španělska opanoval Lewis Hamilton

Po třítýdenní pauze pokračoval seriál závodů F1. Velkou cenu Španělska opanovala, stejně jako předchozí čtyři, stáj Mercedes. Nejrychlejší byl Lewis Hamilton před týmovým kolegou Nico Rosbergem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton se radoval z vítězství v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska

Lewis Hamilton se radoval z vítězství v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska | Zdroj: ČTK

„Je to dáno velkou kvalitou vozů mercedes a také tím, že Lewis Hamilton našel nejlepší souznění s novou specifikací formulí. I proto má trochu náskok před svým stájovým kolegou Nico Rosbergem,“ vysvětluje dominanci stáje Mercedes televizní komentátor závodů formule 1 Tomáš Richter.

Výsledky kvalifikace tedy jasně naznačují, kde hledat největšího favorita pro zítřejší závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvalifikaci F1 na Velkou cenu Španělska opanoval Lewis Hamilton

„Bude hodně záležet na startu, protože mezi startovním roštem a první zatáčkou je vzdálenost 780 metrů. To je nejvíce v celém kalendáři MS. A v těch stovkách metrů se může odehrát cokoliv. Stačí, když Hamilton špatně odstartuje,“ říká Richter.

Kvalifikace se opět nepodařila čtyřnásobnému mistrovi světa Vettelovi, který odstartuje až z desátého místa, navíc prohrál se svým stájovým kolegou Ricciardem.

„Je neuvěřitelné, kolik má Vettel smůly. Měl problémy s elektronickým uspořádáním auta a na začátku závěrečného kvalifikačního segmentu jej zradila převodovka. Takže ho čeká další těžký závod,“ popisuje problémy úřadujícího šampiona Tomáš Richter.

Kvalifikace na Velkou cena Španělska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Barceloně:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:25,232, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,168, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,053, 4. Bottas (Fin./Williams) -1,400, 5. Grosjean (Fr./Lotus) -1,728, 6. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,872, 7. Alonso (Šp./Ferrari) -1,908, 8. Button (Brit./McLaren) -2,103, 9. Massa (Braz./Williams) -2,170, 10. Vettel (Něm./Red Bull) bez času.

Jaroslav Plašil, Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme