Fotbalisté Plzně v Jihlavě prohráli 2:3, v poháru ale postupují dál

Zvítězili, ale na postup to nestačilo. Fotbalisté Jihlavy sice v odvetě Poháru České pošty porazili plzeňskou Viktorii 3:2, posledním semifinalistou Poháru České pošty se ale díky výhře 1:0 z úvodního duelu stali Západočeši.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Plzně se radují z gólu

Hráči Plzně se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Plzeň, jež nastoupila v nejsilnější možné sestavě, dostal do vedení hráč, jenž na jihlavském trávníku vyrostl - Stanislav Tecl. Třiadvacetiletý rychlík šikovným obloučkem přehodil gólmana Hanuše.

„Kdyby byl vítězný, tak by mě těšil trochu víc, ale jsem rád, že jsem se tu trochu připomněl a že jsme postoupili,“ spokojeně vyprávěl po utkání Stanislav Tecl.

Ještě do poločasu ale Vysočina stav otočila. Během pěti minut se nejprve zblízka trefil Karlík, poté zhruba ze třiceti metrů potrestal odvážný výběh Bolka pohotový Mešanovič.

Po přestávce šance domácích na postup výrazně snížil Kovařík. Plzeňský záložník se k nelibosti pískajících fanoušků v ochozech ze značky pokutového kopu nemýlil.

Jihlavě se pohárové čtvrtfinále pak dlouho nedařilo zdramatizovat. Až v 90. minutě se po přímém kopu Kolouška prosadil Vepřek. Případný čtvrtý gól si však svěřenci trenéra Dušana Uhrina mladšího dát nenechali a v semifinále soutěže se tak střetnou s Brnem.

Čtvrtfinále fotbalového Poháru České pošty - odveta:

Jihlava - Plzeň 3:2 (2:1)


Branky:
32. Karlík, 37. Mešanovič, 90. Vepřek - 15. Tecl, 50. Kovařík z pen. Rozhodčí: Jech - Urban, Dobrovolný. ŽK: Karlík, Mešanovič - Kolář, Hejda, Hořava, Limberský. Diváci: 3389. První zápas: 0:1.

Jihlava:
Hanuš - Jánoš, Šourek, Krejčí (71. Kučera), Josl (77. Vepřek) - Kukol, Karlík, Koloušek, Kosak - Přeučil, Mešanovič (74. Harba). Trenér: Rada.
Plzeň: Bolek - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth (90. Končal) - Petržela (86. Ďuriš), Kolář, Kovařík - Tecl (59. Wágner). Trenér: Uhrin ml.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme