Sportka zdraží. Sazka tím chce zvýšit počet milionových výher

Sázkaři zaplatí víc za Sportku. Celý tiket je vyjde na 220 korun, což je o 50 korun víc než teď. Jeden sloupec bude stát 20 korun místo současných 16. Za hru Šance se nově bude platit 20 korun, tedy jednou tolik než doposud.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Filip Jandourek

Společnost Sazka, která loterii provozuje, sáhla ke zdražení po deseti letech. Chce prý zvýšit počet milionových výher.

„Zavádíme jackpot ve druhém pořadí, což dosud nebylo. Znamenalo to, že pokud nepadla vysoká výhra, převáděla se do bonusu a generoval se superjackpot, nejvyšší výhra,“ uvádí mluvčí Sazky Václav Friedmann.

„Znamenalo to, že nebylo tolik milionových výher. Upravili jsme proto hru tak, že budeme generovat více milionářů,“ dodává. Hra se tak podle něj zatraktivní.

Zvýšit se mají i výhry ve všech pořadích, a to v průměru o čtvrtinu. Změny budou platit od středy 21. května. Někteří sázející se zdražením vůbec nesouhlasí, nadšence to ale zřejmě neodradí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti zjišťoval redaktor Jan Beneš

Rekordní výhra, která činila 400 milionů korun, padla loni v listopadu. Odnesl si ji jediný člověk.

Sazka dominuje českému trhu číselných loterií. Podle loňského průzkumu ČTK měla až 95procentní podíl. A většinu neztratila ani v době finančních problémů v roce 2011, po kterých následovala výměna vedení společnosti.

Ke změně podle odborníků nedojde ani v příštích letech. „Ostatní provozovatelé můžou pouze nějakou individuálně zvolenou hrou trh doplnit. Jinak je trh stabilní. Je to z důvodu toho, že Sazka má dlouholetou tradici, má stabilní hráče,“ odhaduje výkonný ředitel Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů Petr Vrzáň.

Před třemi lety začaly Sazce konkurovat firmy Fortuna a Tipsport. Na trhu číselných loterií získaly podíl zhruba kolem pěti procent. Licenci na provozování číselných loterií má i společnost Chance. Byznys konkurentů se ale zaměřuje hlavně na kurzové sázky, a tam má naopak menší podíl Sazka.

Sportka po deseti letech zdražuje, plný tiket vyjde na 220 Kč | Foto: ČTK

Petra Hosenseidlová, Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme