Roman Šebrle se připravuje na golfovou sezonu, z atletiky mu chybí kamarádi

Jeden z nejslavnějších českých sportovců Roman Šebrle ukončil před necelým rokem svou atletickou kariéru. Olympijský vítěz v desetiboji se dal na golf, ale ani při něm dnes nezapomíná na sport, ve kterém dosáhl největších úspěchů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Foto: Tereza Jelínková

„Atletika mi chybí, ale čekal jsem, že mi bude chybět víc. V golfu mám nové výzvy, které potřebuji pořád. Určitě mi chybí kamarádi, kteří byli fantastičtí na trénincích i mimo něj. Určitě mi nechybí stavy před patnáctistovkou a celá patnáctistovka,“ vzpomíná Roman Šebrle na nepříjemné pocity během poslední disciplíny desetiboje.

Po ukončení atletické kariéry přestal běhat, po pauze se ale k tradičnímu nabírání kondice vrátil.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Romanem Šebrlem mluvil před startem golfové sezony Jakub Marek

„Když jsem skončil, tak jsem 7 měsíců neběhal. Občas jsem si šel zahrát fotbal a zjistil jsem, že koordinace je někde úplně jinde, takže jsem věděl, že mi běhání pomůže i v golfu. Lépe se pak trénuje a taky nechci tloustnout,“ vysvětluje první atlet v historii, který v desetiboji překonal hranici 9000 bodů.

Roman Šebrle se letos po dlouhých letech nepřipravoval na atletickou sezonu a i jeho samotného zaskočilo, po kolika letech se tak stalo. „Je to tak po 17 letech,“ rychle počítal bývalý světový rekordman.

Zda dva týdny ho čeká premiéra v golfové Czech PGA Tour a většina jeho myšlenek už míří tímto směrem. Při zmínce o českých atletech, kteří nabírají už několik týdnů fyzickou kondici v Jihoafrické republice, se ale přeci jen vrací ke své minulé kariéře.

„Zrovna ta Afrika mi chybí, protože tam se udělal obrovský kus atletické práce. Hodně to bolelo, ale natrénovalo se tam nejvíc. Po tréninku se chodilo na golf, takže byla i zábava. V golfu jsou ale jiné věci, které člověk baví a odvádí ho od myšlenek, že mu něco chybí,“ dodává Roman Šebrle.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme