Británie chce pomoci s osvobozením unesených školaček. Do Nigérie posílá tým expertů

Londýnská vláda se přidává k mezinárodní pomoci Nigérii a posílá do země vlastní tým expertů. Chce tak přispět k nalezení a osvobození unesených školaček. Aktivity islamistů z Boko Haram vyvolaly v Británii vlnu odporu a řešily se i na půdě parlamentu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Cameron nechce podcenit imigraci Rumunů a Bulharů

David Cameron nechce podcenit imigraci Rumunů a Bulharů | Zdroj: Reuters

„Je to akt čirého zla, který sjednotil všechny lidi na světě, aby se postavili po bok Nigérie ve snaze najít unesené děti a vrátit je rodičům. Ministr zahraničí a britský kabinet od začátku nabízejí nigerijské vládě pomoc," ujistil poslance Dolní sněmovny premiér David Cameron.

Ten slíbil v úzké spolupráci se Spojenými státy vyslání blíže neupřesněné „malé skupiny“ expertů do africké země. Podle BBC se vyslaní specialisté nemají zapojit přímo do pátrání po unesených dívkách v džungli.

Britská média se shodují v kritice nigerijské vlády, která podle nich na akci skupiny Boko Haram reagovala s velkým zpožděním.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme