Hvězdou festivalu Pacovský poledník se stal Stingův kytarista Dominic Miller

Světoznámý kytarista a skladatel Dominic Miller si v sobotu odskočil zahrát do Pacova, malého městečka na západním okraji Vysočiny. Se svou kapelou zahájil 14. ročník festivalu Pacovský poledník. Na pódiu v tamní sokolovně se potkal také s Danem Bártou a skupinou Illustratosphere. Pacov bylo jediné místo v České republice, kde se Miller na svém celosvětovém koncertním turné zastavil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kytarista Dominic Miller

Kytarista Dominic Miller | Foto: Oficiální Facebook Dominica Millera

Stingův kytarista Dominic Miller se podílel na více než dvou stovkách alb zpěváků zvučných jmen.

Spolupracoval kupříkladu s umělci jako Peter Gabriel, Bryan Adams nebo Rod Stewart, a doprovázel i Luciana Pavarottiho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kytaristu Dominica Millera si jel do Pacova poslechnout také Michal Malý

Miller tak běžně vystupuje na světových pódiích, v Pacově ale zkoušel v tamní sokolovně.

„Někdy je lepší hrát v menších městech, mám to rád. Pro mě není důležité, jestli hraju ve velkém, nebo malém městě. Záleží vždycky na lidech a na atmosféře,“ tvrdí.

„Často, když jsem v Americe, tak mi lidé říkají, že New York je nejlepší místo pro koncerty. Není to ale pravda, protože lidé tam už zpravidla viděli všechno a chovají se snobsky,“ dodává.

Miller koncertoval v Pacově společně s Danem Bártou. Český hudebník má na velká a malá pódia naprosto stejný názor. „Velikost nebo malost místa není rozhodující. Rozhodující je si zahrát, najít zvuk a propojit se s lidmi,“ vysvětluje.

Sokolovna v Pacově byla nakonec zaplněná do posledního místa. Na světovém turné odehraje Dominic Miller téměř 40 koncertů.

Michal Malý, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme