Ostravský Majáles letos poskytne větší prostor místním muzikantům

Na 7. květen letos připadá svátek, na který se ostravští vysokoškoláci těší celý akademický rok. Pod vysokými pecemi Dolních Vítkovic totiž vypukne další ročník studentského Majálesu. Organizátoři už dopředu avizují, že půjde o zatím největší Majáles v historii Ostravy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Studentský Majáles - průvod

Studentský Majáles - průvod | Foto: Filip Víšek

Počtem návštěvníků patří ostravský Majáles jednoznačně k největším akcím v regionu. Vloni ho navštívilo 16 tisíc lidí, letos pořadatelé věří, že jich přilákají ještě o něco víc. Majáles totiž slaví jubilejní 20. ročník.

„Rozšiřujeme o hip-hop scénu a o celý Gong, kde budou dvě ostravské scény,“ shrnuje nejdůležitější novinky hlavní pořadatelka a studentka Vysoké školy báňské Jaroslava Kořená. Ostravský Majáles se tak rozroste na rekordních hudebních scén.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Ostravě vrcholí přípravy největšího studentského svátku v roce

Jejich náplň má na starost Gabriela Kožušníková: „Děláme každý rok dotazníky, díky kterým se snažíme přizpůsobit požadavkům návštěvníků. Dbáme také na multižánrovost.“

Na každé scéně tak bude znít něco jiného. Od rocku, přes ska až po hip-hop. „Tahouny letošního Majálesu jsou kapely N.O.H.A., Tata Bojs, Pipes and Pint a Fast Food Orchestra. Na elektronické stage budou zahraniční dýdžejové i špičky Drum and Bass scény,“ nastiňuje program Kožušníková.

Prostor ale poprvé dostanou i ostravští muzikanti. Právě pro ně totiž Majáles otevírá dvě nové scény v Gongu.

„Letošní ročník má titul Ostrava sobě, v Gongu proto najdete právě ostravské umělce. Prostor sice měli, ale podle nás nedostatečný. Návštěvníci najdou filharmonii, písničkáře i vokální skupiny,“ dodává Kořená.

Majáles zahájí průvod masek

Majáles v Ostravě zahájí 7. května tradiční průvod masek, který se přes město přesune do Dolní oblasti Vítkovice. A i letos v něm najdete zástupce obou ostravských univerzit. Společně akci pořádají už třetím rokem.

„Je to mnohem praktičtější, než dělat dvě akce stejného ražení týden po sobě. Uděláme raději jednu velkou akci, kde si každý přijde na své,“ uzavírá Kořená s tím, že samotnému Majálesu ještě předchází řada doprovodných akcí - od promítání po turnaj ve fotbálku.

Kateřina Daňková, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme