Třebíči znovu hrozí, že bude muset vrátit 30 milionů korun v kauze Vídeňský rybník

Třebíči znovu hrozí, že bude muset vracet 30 milionů korun. K okresnímu soudu se vrací kauza prodeje pozemků pro stavbu supermarketů na Vídeňském rybníku. Realitní kancelář, přes kterou město pozemky prodávalo, spadla do insolvence. Soud teď prověřuje platnost smluv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třebíč - křižovatka u hlavní pošty

Třebíč - křižovatka u hlavní pošty | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Předmět sporu spočívá v tom, zda vedení města před sedmi lety záměr prodeje řádně vyvěsilo na úřední desku. Současný nezávislý starosta Pavel Heřman stále věří, že spor dopadne pro město dobře.

„Já odmítám možnost, že bychom těch 30 milionů měli platit. Na tom stála celou dobu naše pozice u soudu. Já si prostě nemyslím, že by druhá strana měla na tyto peníze nárok,“ tvrdí.

30 milionů korun po Třebíči původně požadoval insolvenční správce realitní kanceláře, přes kterou město pozemky prodávalo. Pohledávku teď ale odprodal společnosti Nákupní centrum Jihlava.

„Nemyslím si, že bychom měli počítat v rozpočtu s rezervou na případné plnění tohoto typu. Peníze jsou to nemalé, je to velká investiční akce, ale já nevěřím tomu, že bychom to prohráli,“ dodává Heřman.

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme